Filmske jazz projekcije u Portu Montenegru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 12. travnja 2016. - 9:35
Autor: 

U dinamičnom  travanjskom kalendaru za goste i rezidente Porta Montenegra, a u sklopu manifestacije „Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori“ , bit će održane i dvije filmske projekcije - dokumentarac Keep On, Keepin` On (2014.) bit će prikazan u srijedu,  13. travnja, u Jahting klubu Porta Montenegra (nekadašnji Dom vojske), s početkom u 20 sati. Film je pobrao izuzetno pozitivne kritike publike zbog neobične životne istinite priče glazbene  legende, naravno tu je  i profesor Clark Terry (89. god) i dvadesetogodišnjeg slijepog pijaniste Justin Kauflina.

Na istom mjestu, u isto vrijeme, 20. travnja, bit će prikazan film Whiplash (2014.), dobitnik tri Oscara, tri BAFTA nagrade i Zlatnog globusa, koji na specifičan način tretira temu akademske jazz glazbe. „Whiplash“ je izuzetno dinamičan, psihološki zaokružen film koji nameće jaku temu: iako se postavljaju u uloge mentora i učenika, njegovi glavni protagonisti su zapravo antipodi na žanrovskoj ljestvici dobra i zla, junak i negativac.

Ulaz na projekcije ovih filmskih ostvarenja je slobodan, a manifestacija  „Mjesec poštovanja džeza“ JAM 2016. organizira se pod pokroviteljstvom NVO Jazz Art iz Podgorice.