Vasil Hadžimanov Band i saksofonist David Binney u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 26. travnja 2016. - 10:03
Autor: 

Vasil Hadžimanov Band i saksofonist  David Binney tivatskoj publici će se  premijerno predstaviti novim albumom  Alive u  četvrtak,  28. travnja,  na platou podmornice Heroj u Portu  Montenegru, s početkom u 20 sati. U slučaju lošeg vremena, koncert će biti održan u Zbirci pomorskog nasljeđa.

Vasilova ideja o kombiniranju balkanskih tradicionalnih, folk ritmova i zapadnih, modernih glazbenih stilova (jazz, funk, rock, world music…) u njegovoj glazbi je u potpunosti autentična i predstavlja nov pristup jazz glazbi  – u proteklih 15 godina, Vasil i njegovi glazbenici neumorno i s velikim uspjehom sviraju njihovu glazbu, a sva izdanja i glazba  VHBand-a su proglašeni za umjetnička djela od kulturnog značaja.

Trenutno promoviraju svoj šesti album ”Alive“, njihov prvi album snimljen uživo u pet različitih gradova, pet koncertnih dvorana. Specijalni gost na koncertu u Porto Montenegro, ali i na albumu, je svjetski poznat i priznat saksofonista i autor David Binney. Ovaj album objavila je američka izdavačka kuća ”MoonJune Records“ a odlične recenzije stručne kritike diljem svijeta stalno stižu.

Koncert je dio popularne manifestacije  „Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori“ (Jazz Appreciation Month in Montenegro JAM 2016., pod organizacionom logistikom NVO Jazz Art iz Podgorice. U Porto Montenegro dolazi originalna ekipa glazbenika da promovira  jazz, svoj novi album i suradnju s prestižnim američkim saksofonistom.