Osmi „Mirisi Božića“ u Konavlima

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 21. prosinca 2015. - 10:00
Autor: 

Počeli su osmi po redu Mirisi Božića, tradicionalna manifestacija ruralnog turizma Konavala, cavtatskom vremeplovnom kolendom i božićnim koncertom  „Faroskih kantadura“. Brojne posjetitelje u kolendu svojim gradom povela je Cavtislava, uz pjesmu i tratameant. U povorci su kolendare dočekivale i prigodno pozdravljale cavtatske povijesne ličnosti,  kao što su  Tino Pattiera, Baltazar Bogišić, Marija Konavoka, Vlaho Bukovac, Jelka Miš i Niko Kušelj. Također, kolendu su svojom izvedbom popratili klape Cavtajke i Ragusavecchia. Na ovaj način, posjetiteljima je na jedinstven način predstavljena bogata cavtatska povijest i značaj.

Nakon kolende cavtatskom rivom Faroski kantaduri iz Staroga grada na otoku Hvaru predstavili su se  svojim prepoznatljivim glagoljaškim pjevanjem, uz izvođenje hvarskih božićnih napjeva, u samostanu Gospe od Snijega, također u Cavtatu.

Mirisi Božića nastavljaju se danas priredbom „Božićni dar konavoske dječice“, u kojem je pripremljen prigodni program KUD-a „Stjepan Radić“ iz Pridvorjsa, uz nastup najmlađih uzrasta KUD-a „Čilipi“ i KUD-a „Napredak“ iz Dubravke. Priredba će se održati u franjevačkom samostanu sv. Vlaha u Pridvorju s početkom u 17 sati.