Za naše najmlađe – šetnja kroz baštu punu raznoraznih mogućnosti

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 06. lipnja 2017. - 9:15
Autor: 

Kotorski festival pozorišta za djecu ove godine obilježava svoje jubilarno 25. izdanje . Glavni kazališni program jubilarnog izdanja festivala, koji će se održati od 1. do 12. 7., bit će najbogatiji do sada. Publika će moći da uživa u 20 raznovrsnih profesionalnih predstava za djecu i mlade, različitih žanrova.

Za našu najmlađu publiku, uzrasta od 18 mjeseci do 5 godina, francuski vizualni umjetnik BenoaSikat izvest će predstavu zvanu Bašta mogućeg. Koristeći se kreativnošću i igrom kao principima istraživanja svijeta i samoizgradnje, kao i primitivnim i uvijek suvremenim materijalima koji će nas nadživjeti, poput drveta, kamenčića, lišća, terakote, autor stvara ovaj interaktivni šou. Ne postoji nikakva dramaturgija, pedagogija, moralna poruka, osuda ni hijerarhija. Samo ogledalo pred kojim su i djeca i odrasli na istom nivou, na zajedničkoj teritoriji. Zajedno izgrađujemo grad. Bez glazbe, bez stihova. Jedino pravilo koje nam se nameće je da učinimo koliko možemo, ulažući što manje možemo.

„Prošetajte ovom baštom zajedno s autorom i uvidjet ćete da su najljepše stvari najčešće one najjednostavnije. Ostavljajući prostora za improvizaciju i istraživanje, ova predstava prevazilazi jezičke, kulturne i generacijske barijere. Kao i svake godine, festival je i za 25. izdanje pripremio bogat prateći program, u okviru kog je planirano da djeca i mladi mogu da kroz edukativnu, likovnu, muzičku, književnu i brojne druge forme izraze svoju kreativnost i sa festivalom donesu još jedno šareno i radosno ljeto na kotorske ulice“.