„Vazda mladi“ od sada nastupaju pod imenom „Romansa“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 26. travnja 2018. - 10:47
Autor: 

Klapa „Vazda mladi“, osnovana pri Udruženju umirovljenika iz Tivta, koja godinama unazad uspješno afirmira klapsku pjesmu, od skoro nastupa pod novim imenom „Romansa“.

„Romansu“ trenutno čini sedam članova: Hilda Miholović, Marija Mikša, Tonka Vujović, Milivoj Slaby, Tripo Mrković, Ilko Vuksanović i Željko Sindik, a svi pod stručnim vodstvom profesorice Martine Vuksanović. U pitanju su umirovljenici,amateri klapskog pjevanja koji svoju ljubav prema ovom glazbenom izričaju prenose na mlađe generacije.

„Romansa“ pod ovim imenom i u ovom sastavu nastupa od veljače ove godine. „U proteklom periodu pripremili smo sedam do osam numera koje su dio našeg stalnog repertoara. Naš rad podržava Udruženje penzionera Tivat i predsjednik ovog Udruženja Dragan Perčin, a okuplja nas ljubav prema muzici i druženju“, istakao je jedan od članova klape Željko Sindik.

Klapa „Romansa“ nastupila je na koncertu „Trag u beskraju“, posvećenom Oliveru Dragojeviću, koji je održan početkom ožujka u Kotoru u organizaciji Međunarodnog festivala klapa Perast. „Bio je to naš prvi javni nastup kojim smo zadovoljni i za koji smo dobili pohvale, a radujemo se i brojnim nastupima koji nam slijede tokom ljeta“, naglašava Sindik.