„Umjetnost je ispuniti čekanje“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 20. ožujka 2022. - 11:30
Autor: 

Bošnjačko vijeće, u suradnji s Hrvatskim nacionalnim vijećem Crne Gore,  sinoć je organizirao poetsku tribinu u Muzeju i galeriji Tivat,  s namjerom da to bude početak još  aktivnije suradnje i češćeg susretanja književnika i drugih stvaraoca, ali i samih organizacija koje predstavljaju dvije nacionalne manjine  u Crnoj Gori.

Poetske darove, pod naslovom „Umjetnost je ispuniti čekanje“, predstavnici  suvremenog bošnjačkog pjesništva Enver Muratović, Edin Smailović, Dijana Tiganj i Haris Zekić, uz moderatoricu večeri Anu Vuksanović, predstavili su na najbolji mogući način – razgovarajući u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi.

Spomenuti pjesnici su već prepoznati po vrijednim nagradama i priznanjima.

21. ožujka se obilježava Svjetski dan poezije te je ovo bila prilika upoznati se s mladim pjesnicima, koji će zasigurno, kako u svom dosadašnjem radu, tako i u budućem doprinijeti što češćim susretima i suradnji  Bošnjačkog  i Hrvatskog nacionalnog vijeća.

Imali smo priliku čuti  njihove pjesme, kako je rodno mjesto utjecalo na njihovo stvaranje, kao i tko su im uzori. Pjesnikinja Dijana Tiganj se osvrnula i na određene predrasude, kao i na činjenicu da umjetnici uvijek imaju kritičare te da se usprkos i lošim komentarima mora stvarati i brusiti talent.

Među nazočnima su bili Zvonimir Deković, predsjednik HNV - a,  predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Boki Marija Mihaliček, kao i predstavnici javnog i kulturnog života.