KotorArt Don Brankovi dani muzike započeli akciju "Normalno i od mene zavisi!”

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 05. travnja 2021. - 9:56
Autor: 

KotorArt Don Brankovi dani muzike započeli su akciju "Normalno i od mene zavisi!” s ciljem podizanja svijesti i o osobnoj odgovornosti kada se radi o tijeku pandemije izazvane korona virusom.

Akcija će trajati nekoliko tjedana, a podrazumjeva kratke video klipove istaknutih pojedinaca iz različitih oblasti poput umjetnosti, medija i sporta, ali i poštovatelje umjetnosti, istaknute građane Kotora, kao i članove festivalskog tima. Te važne riječi i poruke, organizatori će emitirati na društvenim mrežama Festivala, Facebook i Instagram.

„Tokom proteklih godinu dana suočeni smo sa užasnim brojevima koji govore o zaraženima i preminulima, a kada se ljudi pretvore u brojeve, iz istorijskog iskustva znamo da nam se ne piše dobro. Normalnost koja je stopirana prošlog marta podrazumjevala je i zdravlje i živote, umjetnost, putovanja, socijalizaciju, druženja, restorane kao i pravo na privređivanje i normalnu ekonomiju. Sve je to stopirano, zaustavljeno i stavljeno na čekanje. Zato želimo da sa ljudima punih imena i prezimena skrenemo pažnju da to čekanje zavisi i od nas pojedinačno i iako će nova normalnost morati uzeti u obzir i posledice izazvane pandemijom, želimo da vjerujemo da će ta nova pravila ponašanja koja nas čekaju nakon pandemije uključivati sve te aspekte života koji nam svima toliko nedostaju“- dio je video klipa koji je postavljen na društvene mreže festivala, kao uvod u akciju, ispričan od strane osnivača i direktora Festivala, pijaniste i univerzitetskog profesora Ratimira Martinovića.

Martinović je istakao da se cijepio i recijepio i time "kupio, ne samo malo zdravlja već i malo slobode da živi jednim dijelom onu normalnost kojoj se nadamo".

U ime zdravlja i nove normalnosti Festival poziva sve zainteresirane da se uključe u ovu akciju i da je podijele s onima za koje smatraju da je važno da čuju njene poruke.

"Nadamo se da ćemo se preko ljeta vidjeti i u Kotoru, a to jednim dijelom zavisi i od nas i od vas." - poručuju iz organizacijskog tima Festivala.