“Trofej Dana nezavisnosti”

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 23. svibnja 2015. - 10:17
Autor: 

Foto: Zdenka Janković

Treći “Trofej Dana nezavisnosti” održan je prekjučer na rijeci Škurdi u Kotoru.

Na ovom revijalnom natjacanju bilo je prijavljeno  sedam ekipa koje su se natjecale u 2 discipline: SPRINT i HEAD TO HEAD, u kategoriji R6 (sestoclana posada) , po pravilima međunarodne rafting federacije IRF.

Ove godine veslalo se dva ”sprinta” i za formiranje parova za Head to head računalo se bolje prolazno vrijeme. Na osnovu rezultata sprinta forimirali su se parovi za drugu disciplinu (H2H), koji su se metodom eliminacije (jedan na jedan) borili za prolazak u finale. 

Ekipe su bile iz Podgorice - MT VUKADINOVIĆ, Golubovaca - GRADSKA OPĆINA GOLUBOVCI i Kolašina -  TO KOLAŠIN.

Iz Kotora su sudjelovale 4 ekipe – SREDNJA POMORSKA SKOLA, GIMNAZIJA i ekipe VJEVERICA 1 i VJEVERICA 2.

Sudio je inernacionalni sudija Siniša Novović.

U odnosu na prošlogodišnji “Trofej Dana nezavisnosti”, ove godine je organiziran zajednički start - malo finale u kome su se četiri najlošije plasirane ekipe borile za utješnu nagradu.

\U malom finalu sastale su se ekipe kotorske Gimnazije, Vjeverice 1, TO Kolašin i Vjeverice 2.

Pobjednik malog finala i istovremeno osvajači četvrtog mjesta je kotorska ekipa Vjeverica 1.

Polufinalni parovi bili su: MT Vukadinović - Srednja pomorska skola Kotor i Gimnazija Kotor – GO Golubovci.

Finale su izorili MT Vukadinovic, ujedno i najbolje plasirana ekipa u sprintu s prolaznim vremenom 1:45:50 i GO Golubovci.

Posebno je bio zanimljiv “gradski derbi” u borbi za trece mjesto između ekipa Gimnazije i Srednje pomorske skole, u kome je treće mjesto osvojila Gimnazija, ali je zbog dodira veslima gumenog čamca protivnicke ekipe ova škola kažnjena, tako da je treće mjesto osvojila ekipa Srednje pomorske skole.

Veliko iznenađenje  bila je i borba za prvo mjesto. GO Golubovci je u finalu pobijedila ekipu MT Vukadinović. Medjutim, zbog mješanja i mijenjanja ekipe tijekom raftinga, sudac je odlučio da prvo mjesto šestog  Trofeja Dana nezavisnosti pripadne ekipi MT Vukadinović iz Podgorice.

Pehare, medalje i plakete najboljima dodjelili su Janko Bulatovic, predsjednik rafting kluba “Soko”, Filip Marković u ime organizatora i Mirza Krcic, direktor kotorske Turističke organizacije.

Trofej Dana nezavisnosti je šesti po redu, a treći koji se održao u Kotoru.

Nakon dva  na Plavnici i jednog na Moraci, poslijednje tri godine Turistička organizacija Kotor je domaćin i pokrovitelj ovog rafting amaterskog natjecanja. Organizator je rafting klub ”Soko” iz Podgorice.