Travanj u Portu Montenegru

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 03. travnja 2015. - 11:08
Autor: 

Dinamičan  kalendar za travanj  za goste i rezidente tivatskog naselja Porto Montenegro bit će u ritmu džeza, obilježavanja značajnih datuma u nautičkoj povijesti Boke, ali i atraktivnih tematskih večeri i aranžmana u hotelu Regent Porto Montenegro.

Petu godinu zaredom Porto Montenegro se priključio popularnoj manifestaciji JAM - Mjesecu poštovanja džeza, koji se ove godine održava pod sloganom Feel the Latin Jazz u brojnim gradovima Crne Gore, pod organizacionom logistikom NVO Jazz Art iz Podgorice. Prvi koncert održan je već 2. travnja : Christian Howes and Southern Exposure, novi projekt američkog džez violiniste Kristijana Hovsa koji je u kvartetu okupio svjetske džez glazbenike . Na istom mjestu, ljubitelji džez ritma uživat će na koncertu kultnog novosadskog Big Bend-a, koji je zakazan za sam kraj mjeseca, 29. travanj. NS Big Bend zajednički je projekt  glazbenika džez i pop muzike, a na koncertu će nastupiti s programom All That Jazz (Sav taj džez).

Povodom obilježavanja 8.travnja, dana kada su davne 1928. godine u Bokokotorski zaljev uplovile prve podmornice jugoslavenske flote - Nebojša i Hrabri, svi posjetitelji  marine i naselja imat će priliku da uživaju u Danu otvorenih vrata - besplatnom obilasku podmornice P-821 Heroj. Projekcija dokumentiranih  filmova i video zapisi o jugoslavenskim podmornicama, bit će još jedan povijesni multimedijalni artefekt u kojem će uživati svi ljubitelji povijesnog nasljeđa. Podmornica i muzej će 8. travnja biti otvoreni od 10 do 18 sati.

Izložba umjetnika bečkog jugend stila Leopolda Forstnera bit će otvorena 18. travnja u 20 sati  u Zbirci pomorskog nasljeđa, pod pokroviteljstvom Ambasade Austrije. Publici će na izložbi biti predstavljeni crteži, grafike i fotografije koje je autor stvarao na teritoriji Balkana za vrijeme svog službovanja kao oficira austro-ugarske vojske.

Hotel Regent Porto Montenegro pripremio je posebne ponude za one koji žele da uskršnje praznike provedu na drugačiji način na istoj obali. Tako je u ponudi jednodnevni aranžman koji uključuje uskršnji ručak s bogatog švedskog stola, cjelodnevni boravak u spa centru i dodatan popust od 20% na sve spa tretmane. Ponuda je dostupna 5. i 12. travnja , a poseban paket  aranžman napravljen je za one koji žele da uključe i noćenje u luksuznim sobama. Ostatak travnja u hotelu Regent Porto Montenegro će proteći uz džez večeri petkom, bogatu spa i wellness ponudu kao i standardno kvalitetnu gastronomsku ponudu. Za sve ljubitelje gastronomije menadžment hotela preporučuje tematsku večeru 24. travnja , koja će lokalnu i globalnu gastronomsku scenu spojiti u jedinstvenu difuziju ukusa.

Veliko Inter Club Match Race dvobojsko jedrenje, od 17. do 19. Travnja  okupit će najpoznatije europske jahting klubove. Oni koji uživaju u ovom sportu znaju da Jahting klub svake subote organizira  sesije jedrenja i na BLU26 jedrilicama. Više informacija o svim regatama, zainteresirani mogu dobiti na e-mail adresu Jahting kluba Porto Montenegra: pmyc@portomontenegro.com.