Porto - Jazz koncerti i bogat program

Time to read
2 minutes
Read so far

Četvrtak, 03. travnja 2014. - 8:55
Autor: 

Marina Porto Montenegro u Tivtu će tijekom mjeseca travnja obilježiti značajne datume u nautičkoj bokeškoj povjesti, a samim tim i organizirati brojne glazbene koncerte i manifestacije u duhu povjesti i džez glazbe. Kako se navodi u priopćenju, Porto Montenegro se već četvrtu godinu priključuje mjesecu poštovanja džez glazbe, a ove godine se održava pod sloganom East meets jazz. Popularnu manifestaciju u brojnim gradovima Crne Gore organizuje nevladina organizacija Jazz Art iz Podgorice.
Tako je za 13. travnja u 20 sati zakazan koncert popularnog džez orkestra Backyard Ensemble iz Njemačke u Zbirci pomorskog nasljeđa.

Na istom mjestu, u ponedeljak 28. travnja publika će uživati u koncertu benda Tigran Hamasyan Trio, takođe u 20 sati.
Kako je kazala glavna organizatorka JAM-a Maja Popović ovaj koncert će biti zasigurno najveći događaj na JAM-u jer je njihov predvodnik trenutno jedan od najistaknutijih mladih autora i džez muzičara u svijetu, koga je promovisao Thelonious Monk Institute i Hebie Hancock lično, kao pobjednika njihovog Thelonious Monk Competition-a.
Koncertom pod nazivom Veza klasike i džeza učenici Muzičke škole Tivat i Muzičke škole Vasa Pavić iz Podgorice biće održan u srijedu 30. travnja u 20 časova, takođe u Zbirci pomorskog nasljeđa. Osim ovog koncerta, učenici duvačkog odsjeka Srednje Muzičke škole iz Tivta održaće koncert 16. aprila u 20 sati. Ulaz na svaki od koncerata je besplatan.
"Organizacijom različitih događaja u Porto Montenegru, mjesec travanj će biti i svojevrstan omaž nautičkoj povjesti Boke kotorske. Povodom obilježavanja 8. travnja, dana kada su davne 1928. godine u Bokokotorski zaliv uplovile prve podmornice jugoslovenske flote - Nebojša i Hrabri, svi posjetioci Porto Montenegra će imati priliku da uživaju u besplatnom obilasku podmornice P-821 Heroj. Okupljeni podmorničari, koji su nekada plovili u Heroju, ponosu Jugoslovenske Ratne mornarice, tog dana će posjetiocima prepričavati svoja iskustva pod vodom, sa kojim opasnostima se se suočavali, kako su ručali na torpednim cijevima i spavali na sklopivim ležajevima, gdje god su mogli naći mjesto. Podmornica će 8.travnja biti otvorena od 9 do 17 časova", piše u saopštenju Porto Montenegro.
Na istom mjestu biće obilježen još jedan važan istorijski datum 73. godišnjica potapanja razarača Zagreb i pogibije narodnih heroja, poručnika bojnog broda Milana Spasića i Sergeja Mašere. 17.travnja. Profesor Dražen Jovanović će zajedno sa profesorima osnovnih škola u Tivtu održati javni čas o dešavanjima u Boki kotorskoj tokom ratnih dana 1941. godine
Ta ljubitelje sporta , teniski turnir u organizaciji Sportskog kluba Porto Montenegro za djevojčice do 12 godina biće organizovan 12. i 13. travnja, a svi ljubitelji kuglanja imaće priliku da svoje znanje u ovoj zabavnoj disciplini oprobaju i u turniru koji je zakazan za 23. april od 18 do 21 sati. Sve informacije o aktivnostima Sportskog kluba zainteresovani mogu dobiti putem e-mail adrese: scbookings@portomontenegro.com ili na broj 032 660 744.
što se jedrenja tiče, na velikoj Porto Montenegro mjesečnoj regati, koja je otvorena za sve ORC klase jedriće se prve subote u ovom mjesecu, 5. travnja. Više informacija o svim regatama, zainteresovani mogu dobiti na e-mail adresu Jahting kluba Porto Montenegra: pmyc@portomontenegro.com.
Multimedijalna izložba 125 godina Arsenala postavljena je tokom cijelog travnja u Zbirci pomorskog nasljeđa.