Susret predstavnika CKM- a Damjanovića i Prkačine

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 04. lipnja 2021. - 21:09
Autor: 

Crnogorska kulturna mreža je u znak zahvalnosti i poštovanja zastupniku Domovinskog pokreta u Hrvatskom saboru Ante Prkačinu u ime svih crnogorskih patriota poklonila gusle, priopćeno je iz te organizacije.

Predstavnik CKM-a Aleksandar Damjanović je izrazio zahvalnost  Prkačinu na potpori koju je uputio građanima Crne Gore i na gestu poštovanja koji je unošenjem crnogorske zastave u dvorani Hrvatskog sabora iskazao prema našoj državi.

Kako su priopćili iz CKM-a, Damjanović je tijekom razgovora upoznao Prkačina s trenutnom situacijom u kojoj se Crna Gora nalazi, kao i s borbom da sačuvamo građanski koncept države.

"On je izrazio očekivanje da će i ostali Hrvatski zastupnici slijediti Prkačinov primjer i dati doprinos da se u Evropskom parlamentu čuje za problem sa kojim se Crna Gora susrijeće. Damjanović je kazao da vjeruje da naša država tekovine 21. maja koje je ostvarila zahvaljujući mudroj politici predsjednika Mila Đukanovića neće staviti na rulet", navodi se u priopćenju.

Ante Prkačin je zahvalio na poklonu i istakao da ga s velikim zadovoljstvom prihvaća. On je kazao da je Hrvatski sabor trenutno po njegovom mišljenju glavno oružje Crne Gore i da je u njemu naišao na veliku potporu u borbi za očuvanje crnogorske nezavisnosti.

"On kaže da veći dio Hrvatskog parlamenta i vlast i opozicija podržavaju borbu crnogorskog naroda. Prkačin je istakao da će se založiti da se Evropi koja je po njegovom mišljenju pospana ukaže na problem sa kojim se Crna Gora suočava. Ante Prkačin očekuje da će se u Crnoj Gori stanje bitno popraviti i da front koji se stvoren protiv naše države nije kompaktan i da će se on brzo raspasti. Po njegovim riječima ta velikosrpska klika je sigurno u manjini i da trebamo biti mudri sa žestokim otporom izvojevati pobjedu kako bi Crna Gora nastavila onim putem kojim je krenula prema EU đe joj je i mjesto", navodi se u priopćenju CKM-a.