Suradnja sa slovenačkom i općinama u Hrvatskoj

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 07. lipnja 2019. - 12:16
Autor: 

Izaslanstvo Općine  Tivat u sastavu potpredsjednik Općine  Tivat Dejan Maslovar, glavna administratorica Marija Sijerković i šefica kabineta Blaženka Pajović boravili su u kraćem posjetu općinama Opatija, Rijeka i Pazin u Hrvatskoj, kao i Piran u Sloveniji.

Susreti sa čelnicima ovih općina  organizirani  su u cilju razmjene iskustava i dobre prakse, te konkretizacije aktivnosti na polju buduće suradnje.

Među oblastima u kojima je najprije moguće uspostaviti suradnju su zajedničko apliciranje za europske prekogranične projekte, projekti iz oblasti kulture, te povezivanje s opatijskim Fakultetom za menadžment u ugostiteljstvu i turizmu.

Delegacija Tivta predstavila je informacije o ubrzanom razvoju tivatske općine u posljednjoj deceniji, pozicioniranju Tivta, kao svjetske nautičke destinacije te usmjerenosti na turizam kao determinante razvoja,  koja je karakteristična i za općine  domaćine. Tivat se profilirao kao vodeće crnogorsko turističko odredište i destinacija za visokoplatežne goste.

Potpredsjednik Maslovar je pozvao predstavnike ovih općina da uzvrate posjet, 21. 11.,  kada se obilježava Dan Općine  Tivat. Tijekom ovih uzvratnih posjeta bili bi dalje definirani modeli suradnje kroz potpisivanje ugovora ili povelja o međunarodnoj suradnji.