Posjet veleposlanice Velike Britanije Općini Tivat

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 12. siječnja 2018. - 11:11
Autor: 

Predsjednica Općine Tivat Snežana Matijević i potpredsjednik Općine Dejan Maslovar razgovarali su danas s NJ.E. veleposlanicom  Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Crnoj Gori, Alison Kemp, koja je boravila u prvom službenom posjetu  Općini Tivat.

Veleposlanica je pokazala zanimanje za aktualnu situaciju u Tivtu, razgovarajući s predstavnicima lokalne uprave o njihovom viđenju utjecaja inozemnih projekata na dalji razvoj Tivta, o strateškom značaju Aerodroma Tivat, o problemima sa kojima se lokalna uprava suočava, ali i o viziji budućnosti grada.

Bilo je riječi i o položaju manjina, te važnosti jednakog odnosa ka svim činiteljima društvenog života. Predsjednica je istakla da se Tivat ponosi bogatstvom različitosti, koje Tivat obilježavaju na svim nivoima, počev od onog demografskog.

Poseban akcent posjeta stavljen je na važnost podsticaja razvoja malih i srednjih poduzeća, odnosno poduzetništva, pa je veleposlanica tijekom posjeta upoznata sa svim aktivnostima Općine  Tivat na ovom polju. 

Veleposlanica Kemp je ovom prilikom podsjetila kako će Velika Britanija u julu 2018. godine biti domaćin samita Berlinskig procesa koji okuplja zemlje Zapadnog Balkana.