Posjet veleposlanika Grubišića HNV-u i Općini Tivat

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 07. veljače 2017. - 14:50
Autor: 

Danas je Hrvatsko nacionalno vijeće  Crne Gore posjetio veleposlanik RH u Crnoj Gori gospodin Veselko Grubišić. Predsjednik HNV – a  Zvonimir Deković upoznao je  veleposlanika s dosadašnjim radom hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori, kao i problemima s kojima se susreće.  Gospodin Deković  je izrazio  zahvalnost  veleposlaniku na izdvojenom vremenu  te nadu u što bolju suradnju tijekom veleposlanikova boravka  u Crnoj Gori.  Veleposlanik Grubišić  je također bio u službenom posjetu predsjednici Općine Snežani Matijević te  se upoznao s funkcioniranjem Općine i zalaganjem za dobrobit Tivta.

Sastancima je nazoćio i konzul RH u Kotoru gospodin Hrvoje Vuković.

Nakon sastanka s dekovićem, veleposlanik Grubišić je boravio i u prvom službenom posjetu Općin Tivat, te se sastao s predsjednicom dr. Snežanom Matijević.

Sastanku su izuzev predsjednice nazočili i potpredsjednici Općine Ilija Janović, Siniša Kusovac i Dejan Maslovar, kao i glavna administratorka Marija Sijerković.

Predsjednica Općine Matijević upoznala je uvažene goste s aktualnom situacijom u Općini Tivat, s nekim od do sada postignutih rezultata ali i o planovima za naredni period. Takođe razmatrana je mogućnost povezivanja dvije zemlje na različitim nivoima, a s ciljem zajedničkog istupanja ka europskim fondovima.

Ambasador Grubišić je prilikom ovog posjeta pohvalio  dobre odnose Republike Hrvatske i Crne Gore, uz posebno naglašavanje potpore koju ova zemlja pruža Crnoj Gori na putu euro-atlantskih integracija. Ambasador je istakao i važnost nekih regionalnih projekata poput plinovoda i jadransko-jonskog puta. Jedna od tema razgovora bila je i zajednica Hrvata u Boki i Crnoj Gori, te pružanje potpore njihovim aktivnostima.   

Razgovor s veleposlanikom Grubišićem poslušajte u audio zapisu.

Audio: 
Veselko Grubišić, veleposlanik RH u Crnoj Gori