Čelnici Općine Tivat obišli uspješno izgrađenu I. fazu puta MR1

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 02. lipnja 2018. - 11:22
Autor: 

Na jučerašnjoj održanoj press konferenciji, predstavnici Općine Tivat upoznali su javnost sa statusom realizacije brojnih kapitalnih projekata na teritorij općine Tivat.

Okončana je izgradnja I. faze saobraćajnice MR1, što je jedan od većih i značajnijih kapitalnih projekata koji se izvodi u Tivtu. “Sredstva za ovaj dio saobraćajnice, čija dužina iznosi 2,5km, obezbjeđena su od strane Vlade Crne Gore, tačnije od Direkcije javnih radova, u iznosu od 2.500.000,00€. Raspisan je tender za drugu fazu MR1 saobraćajnice i završetak realizacije ove faze očekujemo do narednog ljeta. Na ovaj način, zaokružiće se jedan veliki obuhvat saobraćajne infrastrukture, koji će omogućiti bolju povezanost opštine Tivat i poluostrva Luštice" – kazala je predsjednica Općine Snežana Matijević.

Predsjednica Općine susrela se i sa građanima Krtola te sa njima razgovarala o proširenju dijela lokalnog puta koji izlazi na MR1.

Potpredsjednik Općine Siniša Kusovac priopćio je da su poduzeti ozbiljni koraci u cilju asfaltiranja obje kolovozne trake, na potezu od kružnog toka do Novog naselja u Radovićima, gdje su se izvodili radovi na cjevovodu. Po njegovim riječima, u narednom periodu očekuje se potpisivanje ugovora o poslovno-tehničkoj suradnji sa strateškim investicijskim partnerima koji grade turističke komplekse na ovom dijelu poluotoka a kako bi se osigurala sredstva za ove radove.

Potpredsjednik Općine Dejan Maslovar ukazao je na veliki značaj sporta, kao jedne od životnih sfera na koju treba usmjeravati mlade. “Projekat sportskih terena u Donjoj Lastvi je napravljen 2016. godine, ali su uočeni određeni nedostaci koji će se u narednom periodu korigovati, te očekujemo nakon ljeta da se krene u realizaciju projekta. Za rekonstrukciju ovih terena, u budžetu Opštine su predviđena sredstva u iznosu od 140.000€” - kazao je Maslovar.