Službe grada 24 sata sprovode mjere prevencije

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 28. ožujka 2020. - 12:29
Autor: 

Predsjednik Općinskog  tima za zaštitu i spašavanje dr. Siniša Kusovac i zamjenik Zoran Barbić pozvali su građane Tivta da nastave s poštovanjem mjera restriktivnog izlaska iz kuće te fizičke distance pri trgovini i obavljanju drugih usluga, jer je to, kako su rekli, jedina taktika u borbi protiv epidemije koronavirusa.

“Izuzetno sam zadovoljan odgovorom građana na dosadašnje mjere zaštite i molim da nastave u tom pravcu, a mi ćemo obezbijediti sve neophodno. Volonteri su svakoga dana na terenu, izuzev nedjeljom, a kol centar Opštinskog tima je na raspolaganju 24 časa”, rekao je predsjednik Kusovac. On je dodao da će, s obzirom na složenost situacije, biti potreban angažman dodatnih volontera, a Općinski tim će nastaviti s realizacijom postojećih i donošenjem novih mjera.

„Dalji potezi su da pooštrimo još mjere, da građani nastave sa dosljednom primjenom mjera  i preporuka NTK i Ministarstva zdravlja u dijelu sanitarne zaštite, da budemo solidarni, disciplinovani jer je to jedini način da zaustavimo širenje epidemije“, apelirao  je dr. Kusovac.

Predsjednik je podsjetio da u Tivtu nisu zabilježeni slučajevi zaraze koronaviusom, a da je 260 osoba u izolaciji.

„Kao karantin je određen hotel Kamelija, koji raspolaže sa 30 dvokrevetnih doba. U toku je dezinfekcija tog objekta, za slučaj da bude potrebno da se koristi“, rekao je predsjednik Kusovac.

On je podsjetio da je Općina  zajedno s Radio Tivtom formirala Komunikacioni tim, viber zajednicu i stavila sve kanale komunikacije u službu informiranja građana kako bi do svih što brže i efikasnije stizale najvažnije informacije o radu Općinskog tima, mjerama na lokalnom i nacionalnom nivou.

“Izuzetno sam zadovoljan i radom javnih prediuzeća i ustanova, jer preduzimaju preventivne mjere u okviru svojih preduzeća a potom brinu 24 časa dnevno o potrebama grada“, dodao je Kusovac.

Kada je riječ o preporuci Vlade Crne Gore da se javni funkcioneri odreknu dijela primanja u korist podrške borbi protiv epidemije, predsjednik je rekao da će sve preporuke Vlade biti ispoštovane – i to ne samo kada su u pitanju javni funkcioneri, već i svaki zaposleni u lokalnoj samoupravi, jer su svi u službi svih građana.

„Dezinfekcija grada je nastavljena, imamo zalihe hlora, u pripremi svega, još od sredine februara, smo imali zalihe dezinfekcionih sredstava i materijala tako da su naši ljudi u startu bili obezbijeđeni“, rekao je zamjenik predsjednika Općinskog  tima, Zoran Barbić. On je  zahvalio  „svim apotekarskim ustanovama u Tivtu jer su obezbijedile značajne količine dezinfekcijskih sredstava za Opštinski tim kako bi gradske službe bile snabdjevene“. On je pozvao skupštine stanara da u svim ulazima u stambenim zgradama pojačaju mjere dezinfekcije, da rastvorima varikine pojačaju natapanje otirača ispred ulaza u zgrade.

„Rukavica i dezinfekcionih sredstava ima dovoljno, očekujemo da maske koje su propisane pravilima Instituta za javno zdravlje dobijemo iz najavljenog kontigenta, koji treba da uskoro stigne u Crnu Goru“, rekao je Barbić. On je zahvalio Komunalnoj policiji, inspekciji, Odjeljenju bezbjednosti dodajući da je njihov rad za poštovanje te Komunalnom doo Tivat i Vodovodu i Kanalizaciji.