Tivat - zaključci OTZS-a

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 01. srpnja 2020. - 19:01
Autor: 

 Općinski tim za zaštitu i spašavanje Tivat /OTZS/ na današnjoj sjednici je razmatrao aktualnu epidemiološku situaciju i donio sljedeće zaključke i preporuke:

- Općina  Tivat je čvrsto opredijeljena za dosljedno sprovođenje svih mjera koje su uvedene i nastavit će s  njihovom odgovornom primjenom.

- Općinski sekretarijati da prate mjere Nacionalnog koordinacionog tijela i, shodno tome, predlažu lokalne mjere, svatko iz svog sektora.

- Volonterski tim i Call centar bit će u pripravnosti i na raspolaganju, kao i tijekom prethodnog vala epidemije

- Organizirati, po potrebi, dostavu namirnica za osobe u izolaciji i samoizolaciji.

- Služba zaštite i spašavanja Tivat i Komunalno DOO da sprovedu dezinfekciju javnih površina prema utvrđenom planu

- Sanitarna inspekcija i policija da pojačaju kontrolu sprovođenja mjera izolacije i samoizolacije na teritorij Općine

- Komunalna inspekcija i policija da pojačaju kontrolu primjene mjera u javnim prostorima – ugostiteljskim objektima, maloprodajnom i sektoru javnih usluga.

- Upućuje se  apel svim testiranim i osobama kojima je izrečena mjera izolacije, da se pridržavaju mjera

- Upućuje se  apel poslodavcima da pojačaju primjenu mjera među zaposlenima, ali da ne inzistiraju na testiranju radnika

- Uspostavlja se iznova redovno gostovanje članova OTZS-a  na lokalnom javnom servisu, Radiju Tivat, kako bi javnost bila o svemu blagovremeno obaviještena, a kao glavni kanali informiranja građana i dalje će funkcionirati na :  www.opstinativat.me, nalozi na društvenim mrežama te viber zajednica Općine Tivat