Proslavljen blagdan Gospe od Anđela

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 03. kolovoza 2016. - 9:11
Autor: 

 

Jučer je Crkva proslavila Gospu od Anđela, poznatu i kao Procijunkulu. U Kotorskoj biskupiji svečanom sv. Misom ovaj blagdan je obilježen u istoimenoj crkvi na Verigama. Sv. euharistijsko slavlje predvodio je don Ivo Ćorić uz koncelebraciju domaćeg župnika, msgr. Srećka Majića i mladomisnik, don Dražena Kraljića. Ministrirao je bogoslov Željko Pasković. Visoke temperature nisu spriječile mnogobrojni vjerni puk koji je došao iskazati ljubav prema svojoj nebeskoj Majci i utjecati joj se u molitvama. Crkva je bila mala da primi sve koji su došli.

Prigodnu homiliju održao je don Ivo Ćorić, koji je objasnio značaj ovog marijanskog blagdana i njegov povijesni razvoj, koji se vezuje za osnivača Franjevačkog reda, sv. Franju Asiškog i 1208 . godinu. Ovaj dan je posebice bitan zbog Porcijunkulskog oprosta, koji vjernici mogu zadobiti ispunjavajući određene uvjete.

Na koncu sv. Mise vjernicima se obratio i msgr. Srećko Majić. On je u kratkom nagovoru pozdravio nazočne, čestitajući im blagdan. Don Srećko je zahvalio bogoslovu Željku Paskoviću na brizi i vremenu koje je uložio za ovu prelijepu crkvu na samoj obali. Zaželio je svima da ih tijekom cijeloga života prati moćan zagovor Blažene Marije vazda Djevice, ističući da je Ona majka sviju nas i da nas štiti od zla i čuva u napastima.

Nakon sv. Mise, pošto su primili svečani blagoslov, svi nazočni su nastavili zajedništvo, uživajući u lijepom ambijentu koji znakovito ukazuje na ljepotu Stvoritelja i njegovu skrb.