Znak ljubavi prema Bogu i nebeskoj Majci

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 05. kolovoza 2016. - 11:30
Autor: 

Jutros je na Verigama, u crkvi Gospe Snježne, sv. Misom proslavljen istoimeni blagdan. Sv. euharistijsko slavlje predvodio je msgr. Srećko Majić, peraški župnik i opat Sv. Jurja. Ministrirao je bogoslov Željko Pasković.

Ova crkvica, koja se nalazi na samoj obali mora, u tjesnacu Verige, arhivski se spominje u XVI. stoljeću, vezano za događaj vjenčanja bračnog para iz Perasta. To je prvi dokument, koji potvrđuje postojanje ove kapele.

Don Srećko je vjernicima teološki interpretirao lik Blažene Djevice Marije, kao Bogomajke i naše nebeske Majke. On je pojasnio i utjecaj Efeškog sabora na razumijevanje njezine uloge u povijesti spasenja.

„Ova crkvica je znak ljubavi Bokelja prema Bogu i prema Blaženoj Djevici Mariji. U čemu kao kršćani možemo nasljedovati Bogorodicu? Najprije u vjeri, zatim nasljedovati je u ljubavi prema Bogu i bližnjima. Neka nas Djevica Marija pouči, neka nas svojim zagovorom prati u svim potrebama ovoga života i jednoga dana neka nas dovede pred lice Gospodnje, da uživamo u ljepoti Presvetoga Trojstva, kao nagradu za našu ljubav prema Bogu i prema svakome čovjeku“, istakao je msgr. Srećko Majić u svojoj propovijedi.

Donosimo vam fotografije na kojima se možete uvjeriti o ljepoti prirode u čijem je ambijentu skladno našla mjesto i crkvica Gospe Snježne.