Promovirana knjiga “Priče s dijagnozom”, autora Marka Vidojkovića

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 13. srpnja 2015. - 11:21
Autor: 

Sinoć je u Yachting club-u Porto Montenegro promovirana knjiga beogradskog pisca Marka Vidojkovića, pod nazivom "Priče s dijagnozom". S piscem je razgovarala Vera Gavroski, urednica izdavačke kuće "Laguna".

Marko Vidojković je rođen 1. listopada 1975. u Beogradu, u kome i danas živi i radi.
2000. godinе je objavio svoju prvu priču u časopisu Zbilja. U svibnju 2000. objavio je priču u časopisu Duga, u ediciјi „BG blues", i do lipnja 2001. u toj еdiciji оbjavljenо је јоš 20 njegovih priča. Pisao je kolumne za časopise „Duga", „Praktika", „Balkan", „Marka", „Belgrade Life" i „Playboy". Bio je izvršni urednik srpske verzije časopisa „Playboy", potom glavni i odgovorni urednik časopisa „Maxim", a potonje ponovno radi kao zamjenik urednika „Playboya".
Njegov roman „Кandže" je od listopada 2004. do svibnja 2005. doživio pet izdanja, i dobitnik је nagradе „Zlatni Bestseler" kao najprodavanija knjiga domaćeg autora i jedna od najprodavanijih u zemlji. Za isti je roman u ožujku 2006. dobio nagradu „Кočićevo pero". Frontmen je punk banda „On the Run". Romani su mu prevođeni na slovački, njemački i slovenski jezik.