Priopćenje Vladimira Jokića: Državljanin sam samo Crne Gore

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 06. srpnja 2017. - 14:35
Autor: 

Proteklih dana dio crnogorske javnost se na najrazličitije načine bavio mojim statusnim pitanjima, sve na osnovu navoda o dvojnom državljanstvu. Nekoliko puta sam ponovio da sam spreman da se odazovem pozivu nadležnih državnih organa i da u za to predviđenom postupku razriješimo sve nedoumice. Moram sa zadovoljstvom da konstatujem da se dio javnosti uzdržao od komenatrisanja i prenošenja ovih navoda. Imajući u vidu da se sinhronizovana akcija raznih subjekata nastavlja, osjećam potrebu da razjasnim nekoliko stvari.
Više je nego jasna namjera da se konstantnim napadima i pritiscima na demokratsku upravu u Kotoru i mene kao predsjednika opštine učini sve kako bismo se najprije mi dekoncentrisali i izmorili i kako bismo prestali da radimo ono što se od nas očekuje i za šta smo na izborima dobili mandat, da sprovedemo reformu lokalne samouprave. Takođe, ovakvim simultanim akcijama se pokušava skrenuti pažnja sa rezultata rada lokalne vlasti u Kotoru. Fiskalna disciplina, organizovanje kulturnih manifestacija, borba za status Kotora na UNESCO listi, borba za koncesiju nad upravljanje operativnom obalom Luke Kotor – sve su to teme koje treba da budu predmet interesovanja javnosti i sa kojih se svakodnevno skreće pažnja.
Kako bismo i ovu temu zatvorili i vratili se radu za dobrobit Kotora, zarad cjelokupne javnosti moram da kažem da sam državljanin Crne Gore i da nemam državljanstvo niti jedne druge zemlje. Ponoviću još jednom, ukoliko nadležni državni organi pokrenu predviđeni postupak na njihov poziv ću se odazvati bez odlaganja i taj postupak ćemo završiti u roku od pet minuta. Isti stav očekujem od svih drugih državnih i lokanih funkcionera, posebno onih koji su na vlasti.
U prilogu vam dostavljam potvrdu nadležnog državnog organa Republike Srbije kojim se konstatuje da se ne nalazim u evidenciji državljana Republike Srbije, a koja je izdata na moj zahtjev preko punomoćnika.
Na medijske i političke prozivke raznih subjekata po ovom pitanju više neću reagovati niti ću se oglašavati.