Predstava za djecu “Modro blago” u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 30. srpnja 2018. - 9:44
Autor: 

U utorak,  31. 7.,  na  Ljetnoj  pozornici s početkom u 21 sat će se održati predstava za djecu “Modro  blago” u izvođenju  Gradskog pozorišta iz Podgorice. Karte se mogu  kupiti na  biljetarnici po cijeni od 5 eura.

    „Uzbudljiva priča o potrazi za blagom grupe tinejdžera smještena je u šezdesete godine prošlog vijeka, a radnja se dešava u Herceg Novom. Družina biva ponesena legendom o sakrivenom blagu, negdje na skrovitom mjestu u tom gradu. U isto vrijeme, za vrlo konkretnim blagom, traga i nacistička ekspedicija. Njihove potrage se ukrštaju i djeca dolaze u egzistencijalnu opasnost, jer postaju svjedoci nečeg opasnog. Kroz ovaj avanturistički komad akcentovan je niz značenja koja se tiču današnjeg mladog gledaoca: relativizacija bogatstva, konstanta zla oličenog u neonacizmu… Predstava je i svojevrstan poziv mladima da u sopstvenom istorijskom nasljeđu i predanju otkriju uzbudljivi svijet etičkih vrijednosti“. 

   Igraju: Vule Marković, Jelena Simić, Vukan Pejović, Pavle Popović, Branka Femić, Dejan Đonović, Jelica Vukčević, Maja Šarenac, Goran Slavić i Emir Ćatović.