Potpisani ugovori s NVO od posebnog značaja

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 14. svibnja 2021. - 10:53
Autor: 

Predsjednik Općine Tivat Željko Komnenović i predstavnici tri nevladine organizacije s posebnim statusom u Tivtu, potpisali su jučer ugovore ukupne vrijednosti 12.400€, kojim se definira financiranje aktivnosti ovih organizacija od strane lokalne uprave. Shodno Odluci o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama, 40% od ukupnih sredstava namijenjenih NVO sektoru (a ona za ovu godinu iznose 31.000€), usmjereno je na rad KUD „Boka“, Glazbeno prosvjetnog društva Tivat i Bokeljske mornarice 809 – podružnice Tivat.

„Korona-kriza odrazila se na sve segmente života, a ponajviše na finansije. To je razlog smanjenju budžeta za podršku NVO sektoru u odnosu na prošlu godinu. Međutim jasno je da je vaš rad od izuzetnog značaja za Tivat, njegov kulturni i zabavni život, da je nemjerljiv vaš doprinos našem kulturnom i istorijskom naljeđu. Zato će vam Opština Tivat biti partner i podrška“ – rekao je predsjednik Općine Komnenović, pozivajući predstavnike ovih NVO da sve probleme, ukoliko ih ima rješavaju u partnerskom odnosu. Komnenović je izrazio nadu da će naredna godina donijeti i značajniju financijsku podršku radu svih NVO.

Prisutne je pozdravila i sekretarka za društvene djelatnosti Borka Mršulja, koja je izrazila zahvalnost predstavnicima NVO na razumijevanju i dosadašnjoj suradnji, naglašavajući da se u ovoj situaciji kada Općina raspolaže ograničenim financijskim sredstvima pronašlo kompromisno rješenje. Ona je kazala da je Sekretarijat tu kao važan vid podrške za brojne aktiovnosti kada su u pitanju nevladine organizacije.

Iz tivatske podružnice Bokeljske mornarice podsjetili su da pregovaranje za ulazak najstarijeg pomorskog udruženja pod okrilje UNESCO-a traje i da se sprovode dodatne aktivnosti na ovom planu. Marjan Ribica potpisao je u ime ove NVO ugovor s Općinom Tivat u iznosu od 1.000€.

Boris Lanceroti u ime GPD Tivat potpisao je ugovor o financijskoj podršci u iznosu od 6.780€. On je predsjednika opštine i sekretarku upoznao sa svim izazovima rada Glazbenog društva i sugerirao da bi procenat izdvajanja za NVO sektor trebalo da bude veći, imajući u vidu specifičnost i značaj rada po kulturu i uopće društveni život Tivta.

Vidak Božović iz KUD „Boka“ najavio je proslavu 45 godina postojanja KUD-a za narednu godinu, i u sklopu ovog jubileja projekat „Lastovske svadbe“ u interpretaciji članova „Boke“.  Po njegovim riječima KUD broji 150 aktivnih članova svih uzrasta, a Općina u 2021. godini njihov je rad podržala sa 4.620€.