Potpisani ugovori s NVO od posebnog značaja

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 05. ožujka 2024. - 13:10
Autor: 

Predsjednik Općine Tivat Željko Komnenović potpisao je jučer ugovore s tivatskim nevladinim organizacijama od posebnog značaja, u ukupnoj vrijednosti od 32.000,00 €, kojim se osigurava njihovo redovno financiranje za aktivnosti u 2024. godini. Na osnovu Odluke o raspodjeli sredstava nevladinim organizacijama s posebnim statusom, pomenuti iznos raspodijeljen je na način što je Glazbeno-prosvjetnom društvu „Tivat“ odobreno 15.750,00 €, Kulturno-umjetničkom društvu „Boka“ 10.250,00 € i Bokeljskoj mornarici 809 – podružnica Tivat 6.000,00 €.
Predsjednik Općine istakao je namjeru pružanja kontinuirane podrške nevladinim organizacijama, napominjući da Općina u mjeri mogućeg izlazi u susret i dodatnim zahtjevima za financijsku podršku, koji se odnose na projekte koji nisu obuhvaćeni financiranjem redovnog rada.
Na osnovu Odluke o kriterijima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama, a u skladu s Budžetom Općine Tivat za 2024. godinu, kojim je za NVO sektor predviđen maksimalan iznos od 80.000 €, 40% sredstava usmjereno je na rad pomenute tri organizacije.
Svečanom činu potpisivanja ugovora prisustvovali su Boris Lanceroti, u ime GPD „Tivat“, Vidak Božović, u ime KUD „Boka“, Marjan Ribica u ime tivatske podružnice Bokeljske mornarice i sekretarka za društvene djelatnosti Olivera Mišković Vidojević.

 

Odluka o raspodjeli sredstava nevladinim organizacijama sa posebnim statusom dostupna je na ovom linku.