Posjet Domu za stare u Petrovcu

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 28. prosinca 2020. - 6:59
Autor: 

„Sekretar Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) Domagoj Žarković i članovi društva tokom blagih dana od 25. 12., kada Božić slave vjernici po gregorijanskom do 7.1, kada ga slave oni koji poštuju stari Julijanski kalendar, posjetili su tradicionalno Dom za stare u Petrovcu, koji vode časne sestre Franjevke na čelu sa upraviteljicom samostana Sveti Vid m. Benediktom. Tom prilikom predati su upraviteljici samostana Sveti Vid radovi - grafike i crteži studenata / tica Fakulteta likovnih umjetnosti (FLU) sa Cetinja - Odsjek za grafiku:

Malike Tulebayeve, Helene Blagojević, Sare Petrović, Azre Mehonjić, Dragane Petković, Ane J. B., Juliane Bulatove, Lane Bulatović i studenata Dimitrija Zekića, Jasmina Kulićija, Jovana Tomovića, Matije Šoškića i Miloša Prodanovića.

Crteži tako sada krase prostorije Doma i čine prostor ljepšim i ugodnijim za boravak pacijentica i časnih sestara koje ih njeguju.

Nadamo se da smo posjetom u ovim blagim prazničnim danima pokazali starim, nemoćnim i bolesnim koji su tu smješteni da nijesu napušteni i zaboravljeni, a sve zahvaljujući časnim sestrama koje ih nesebično i brižljivo drže u odlično opremljenom i urednom ambijentu Doma u prelijepom Petrovcu. Istovremeno smo poželjeli i stavljanje u funkciju novog Doma u nastupajućoj godini, jer takvih objekata u Crnoj Gori svakako nedostaje.

Upraviteljica Samostana Sveti Vid i Doma za stare m. Benedikta, znajući za to, u ime svih časnih sestara i pacijentkinja Doma, toplo je zahvalila na posjeti, kao i donijetim darovima. CDPR je na taj način iskoristilo navedenu prigodnu priliku da u okviru svojih skromnih mogućnosti pomogne ovu ustanovu koje se bavi zdravstveno - socijalnim radom.

Istovremeno se nadamo se da ćemo to uspijevati uspješno raditi i u budućnosti, naravno koliko nam to budu dozvoljavala ograničena sredstva i mogućnosti, jer na taj način pomažemo svima kojima pomoć nešto znači, ne gledajući njen obim i vrijednost, jer se u radu rukovodimo načelom da je svaka pružena pomoć dobrodošla“ – stoji u priopćenju.