Donacija CDPR –a samostanu SV. Vid u Petrovcu

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 26. prosinca 2018. - 8:43
Autor: 

Aktivisti Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR)  već tradicionalno su posjetili Dom za stare u Petrovcu, koji vode časne sestre Franjevke na čelu s upraviteljicom samostana Sveti Vid m. Benediktom. Posjet je iskorišten  kako bi časnim sestrama uručili donaciju,  koju čini komplet knjiga jedinog dobitnika Nobelove nagrade s ovih prostora velikog književnika i diplomate Iva Andrića,  koji će koristiti istovremeno pacijentice Doma, kao i časne sestre.

„Knjigama koje donosimo svake godine sigurno se obogaćuje knjižni fondkoji posjeduje Dom, nadajući se da to svakako predstavlja pomoć u njegovom daljem radu. Uz knjige sigurno nije teško otkriti što još ide za predstojeće blage dane. Normalno, to su paketi sa slatkišima i konditorskim proizvodima za sve pacijentkinje Doma i časne sestre koje ih čuvaju. Takođe se nadamo da posjetom i slatkom donacijom u ovim blagim prazničnim danima pokazujemo starim, nemoćnim i bolesnim koji su tu smješteni da nisu napušteni i zaboravljeni, a sve zahvaljujući časnim sestrama koje ih nesebično i brižljivo drže u odlično opremljenom i urednom ambijentu Doma u prelijepom Petrovcu“.

Upraviteljica samostana Sveti Vid i Doma za stare m. Benedikta, znajući za to, u ime svih časnih sestara i pacijentica Doma, toplo je zahvalila na posjetu, kao i donesenim darovima. CDPR na ovaj način koristi navedenu prigodnu priliku da u okviru svojih skromnih mogućnosti pomogne ustanove,  koje se bave zdravstvenim ili socijalnim radom, kao što je i Dom za stare u Petrovcu.

„Istovremeno se nadamo se da ćemo to uspjevati raditi, kako u ovoj godini, tako i u budućnosti, naravno koliko nam to budu dozvoljavala ograničena sredstva i mogućnosti, jer na taj način pomažemo svima kojima pomoć nešto znači, ne gledajući njen obim i vrijednost, jer se u radu rukovodimo načelom da je svaka pružena pomoć dobrodošla“- poručuju iz CDPR –a.