Posjet CDPR –a Domu za stare u Petrovcu

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 31. prosinca 2019. - 9:12
Autor: 

Sekretar Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) Domagoj Žarković i članovi društva tijekom blagih dana od 25. 12., kada Božić slave vjernici po gregorijanskom do 7. 1., kada ga slave oni koji poštuju stari julijanski kalendar, posjetili su tradicionalno Dom za stare u Petrovcu, koji vode časne sestre Franjevke na čelu s upraviteljicom samostana Sveti Vid m. Benediktom. Posjet je iskorišten kako bi časnim sestrama uručili donaciju, koju čini komplet knjiga pisaca s ovog područja i iz regije (Marko Miljanov, Petar Petrović II Njegoš, Miloš Crnjanski, Bora Stanković, Meša Selimović, Jovan Sterija Popović, Milovan Glišić, Petar Kočić, Radoje Domanović, Laza Lazarević …) koji će koristiti istovremeno pacijentice Doma, kao i časne sestre.

„Knjigama koje donosimo svake godine sigurno se obogaćuje knjižni fond koji posjeduje Dom, nadajući se da to svakako predstavlja pomoć u njegovom daljem radu. Uz knjige sigurno nije teško otkriti što još ide za predstojeće blage dane. Normalno, to su paketi sa slatkišima i konditorskim proizvodima za sve pacijentkinje Doma i časne sestre koje ih čuvaju. Nadamo se da smo posjetom i slatkom donacijom u ovim blagim prazničnim danima pokazali starim, nemoćnim i bolesnim koji su tu smješteni da nijesu napušteni i zaboravljeni, a sve zahvaljujući časnim sestrama koje ih nesebično i brižljivo drže u odlično opremljenom i urednom ambijentu Doma u prelijepom Petrovcu. Istovremeno smo poželjeli i skori završetak izgradnje novog Doma u nastupajućoj godini, kao i njegovo stavljanje u funkciju, jer takvih objekata svakako nedostaje“ – poručuju iz CDPR –a.

Upraviteljica Samostana Sveti Vid i Doma za stare m. Benedikta, znajući za to, u ime svih časnih sestara i pacijentica  Doma, toplo je zahvalila na posjetu, kao i darovima.  CDPR je iskoristilo navedenu prigodnu priliku da u okviru svojih skromnih mogućnosti pomogne ovu ustanovu koje se bavi zdravstveno - socijalnim radom.

„Istovremeno se nadamo se da ćemo to uspijevati uspješno raditi i u budućnosti, naravno koliko nam to budu dozvoljavala ograničena sredstva i mogućnosti, jer na taj način pomažemo svima kojima pomoć nešto znači, ne gledajući njen obim i vrijednost, jer se u radu rukovodimo načelom da je svaka pružena pomoć dobrodošla“ – navode iz CDPR –a.