Porto Montenegro financirao renoviranje školske knjižnice

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 25. studenog 2016. - 8:58
Autor: 

Kompanija Adriatic Marinas financirala je renoviranje knjižnice u OŠ Drago Milović u vrijednosti od skoro 6.000 eura, čime je vrijedan fundus knjiga ove institucije dobio novu multi-medijalnu dimenziju i funkciju za kvalitetne obrazovne sadržaje učenika ove škole.

Kao predstavnici glavnih privatnih investitora u ovom gradu, kroz različite aktivnosti ulažemo u kvalitet obrazovanja i promovišemo znanje – intelektualni kapital je najvrijedniji kapital lokalne zajednice. Vjerujem da će nova školska multimedijalna biblioteka biti samo jedan od sadržaja u formalnom i neformalnom obrazovanju učenika, gdje će „ritual čitanja“ dobiti novu vrijednost svakodnevice i odrastanja u kojem je znanje moć, istakla je PR koordinatorica Porto Montenegra Kristina Škanata, na književnoj večeri U početku bješe riječ koja je organizirana povodom otvaranja vrata biblioteke u novom izdanju.

Opremanje biblioteke podrazumijevalo je radove na svim tehničkim sadržajima, od bibliotekarskog enterijera i mobilijara za kvalitetnu postavku knjiga, do multimedijalnih sadržaja za potporu u procesu prezentacije i učenja, ali i kreativnih sadržaja s citatima i portretima pisaca koji su obilježili lokalnu, crnogorsku i svjetsku književnost.

 

Obasjani ljepotom riječi koje su oduvjek svuda oko nas, mirisom knjiga koje nas golicaju da ih prelistamo i pročitamo, željom da kažemo ili čujemo nešto lijepo, povod je sjajne saradnje Porto Montenegra i OŠ Drago Milović  - od biblioteke, pa do rekonstrukcije područne školske jedinice OŠ Drago Milović u Donjoj Lastvi, renoviranja i opremanja kabienta za muzičku Kulturu u centralnoj zgradi, donacije kompjutera i štampača, istakla je direktorica OŠ Drago Milović Ružica Lazarević.

U sklopu književne večeri, koja je održana ovim povodom, svoju poeziju, ali i isječke iz književnih djela, čitali su talentirani učenici OŠ Drago Milović, ali i malo stariji poput Dragana Todorovića i Desanke Bulajić, koji se kroz svoje pisane riječi i djela vraćaju ovoj instituciji.