Donacija Porta Montenegra OŠ „Drago Milović“

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 13. rujna 2018. - 9:37
Autor: 

Kompanija Adriatic Marinas, koja je matična kompanija projekta Porto Montenegro, financirala je uvođenje WiFi signala u OŠ Drago Milović i opremanje kabineta CSBH jezika i književnosti - kompletna investicija projekta iznosi preko 30.000 eura.

Porto Montenegro je financirao uvođenje WiFi signala u OŠ Drago Milović - kompletna investicija projekta koju je kompanija Adriatic Marinas realizirala s kompanijama Saga Montenegro i Optoinženjering, i koji su svoj doprinos u realizaciji projekta radili besplatno, u cilju potpore obrazovanju u lokalnoj zajednici, iznosi preko 25.000 eura.

„Biti jedna od najmodernijih i digitalno najopremljenijih marina u svijetu nije dovoljno; Potrebno je ulagati u lokalnu zajednicu i modernizirati je u skladu sa novim tehnologijama. Najbolji rezultati takvih ulaganja se najbolje mogu postići u našim obrazovnim institucijama čiji će đaci najvjerovatnije jednoga dana i postati zaposleni na našem projektu.  Pokrivanje OŠ Drago Milovic sa WiFi signalom samo je jedan od koraka ka modernizaciji okruženja u kojem se naši mališani edukuju i u kojem provode mnogo vremena.  Dostupnost interneta je u današnje vrijeme postala norma svuda u svijetu pa smo sa ovom donacijom htjeli i našim osnovcima da obezbijedimo iste mogućnosti“, istakao je Senior IT menadžer Porto Montenegra Predrag Milutinović.

„Projekat je bio zahtijevan i izazovan - škola je arhitektonski neobična sa dugačkim hodnicima prilikom čije gradnje se koristila velika količina betona i armature pa nije bilo jednostavno odrediti lokacije uređaja koji emituju WiFi signal kako bi dobili maksimalnu pokrivenost. Naš dugogodišnji partner Saga Montenegro je u tome uspjela i velikodušno u toku ljetnog raspusta montirali su i konfigurisali kompletan WiFI system.  Razvučeno je preko 300 metara CAT6 kabla koji je vođen kanalicama i montirano je 6 Access Point-a.  Ove radove je takođe u vidu donacije izvodio naš dugogodišnji partner Optoinženjering iz Porgorice. Želio bih da se zahvalim Ivanu Bojanoviću – izvršnom direktoru firme Saga Montenegro kao i Vladimiru Slaviću – izvršnom direktoru firme Optoinženjering koji su donirali svoje vrijeme i materijale za uspješno izvršenje ovoga projekta“, dodao je Milutinović.

Kabinet materinskog jezika, odnosno CSBH jezika i književnosti zahtijevao je kupovinu tehničke opreme za izvođenje na ovom predmetu, kompjuter i projektor, ali i uređenje kabinetskog enterijera – krečenje, renoviranje parketa, klupa, venecijanera i zavjesa, i drugo.

„Saradnja sa Porto Montenegro je već duže vrijeme veoma uspješna – svake godine se realizuje po jedan koristan projekat u cilju poboljšavanja uslova rada u školi. Vrijeme u kome živimo traži savremene uslove i drugačiji način rada u učionici. Nije više dovoljna samo knjiga, tabla i riječ nastavnika – brojni i zanimljivi sadržaji biće dostupni nastavnicima i učenicima sa korišćenje na času sa ovim donacijama“, istakla je ravnateljica OŠ Drago Milović Ružica Lazarević.

Porto Montenegro je prethodnih godina financirao renoviranje glazbenog i likovnog kabineta, renovirao i opremio školsku biblioteku, kao i informatičku učionicu.