Pismo bratske blizine metropoliti i nadbiskupu zagrebačkom uzoritom Josipu kard. Bozaniću

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 24. ožujka 2020. - 10:11
Autor: 

Uzoriti kardinale i poštovani brate u biskupstvu,

Duboko uznemireni primili smo vijest o razornom potresu koji je jutros pogodio područje Zagreba i okolice, te je nanio veliku štetu srcu grada Zagreba: njegovoj prvostolnici, kao i brojnim crkvama u gradu i okolnim mjestima, znamenitim građevinama i obiteljskim domovima. I dok su slike materijalnog razaranja same po sebi teške, još su teže one uplašenih i uznemirenih ljudi koji su jutros morali napustiti svoje obiteljske domove te majki s malenom djecom na ulicama, usred već ionako otežane situacije u kojoj se Hrvatska kao i gotovo cijela Europa suočava s pandemijom novog koronavirusa.

U ovim teškim trenutcima, ne možemo pružiti mnogo više od izraza naše ljudske i kršćanske blizine Vama, vašem kleru i svim vjernicima Zagrebačke nadbiskupije i svim ljudima pogođenim ovim potresom. I danas i u narednim danima, svoje ćemo molitve upućivati Svemogućem Bogu prošeci snagu i svjetlo vjere, nade i ljubavi, koje je u ovom trenutku svima toliko potrebno. Osobito molimo za sve ljude koji se nesebično trse kako bi pritekli u pomoć stradalima, kao i medicinskom osoblju koje ulaže tolike napore u borbi protiv pandemije.

Zazivajući blagoslov Božji i zagovor naše blažene Djevice Marije, u ime svećenika, redovnika i redovnica, te svekolikog puka Božjeg Barske nadbiskupije i Kotorske biskupije, srdačno Vas pozdravljamo, ostajući povezani u molitvi.

S poštovanjem,

 

+ Rrok Gjonlleshaj nadbiskup barski, apostolski upravitelj kotorski

+ Zef Gasili nadbiskup barski u miru

+ Ilija Janjić biskup kotorski u miru