Održana sveta misa u crkvi Gospe od Anđela

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 02. kolovoza 2021. - 9:39
Autor: 

Danas je u crkvi Gospe od Anđela svetu misu predslavio biskup kotorski mons. Ivan Štironja.

Don Srećko Majić je izrazio zahvalnost što je upravo biskup došao predslaviti svetu misu te da u „čitavoj povijesti ove crkvice svetu misu nikada nije služio biskup“.

„Gospu ne možemo shvatiti drugačije nego s anđelom, posebno onoga trenutka kada je anđela pristupio i rekao „Zdravo Marijo, milosti puna“. Kada joj je navijestio da će roditi Spasitelja svijeta. Sjećamo se zasigurno kako je ponizno prihvatila. To je ono na što smo mi pozvani. Ono što ne razumijemo ne možemo nego vjerovati“, kazao je biskup kotorski.

„Zašto nam je potrebna blizina Božja? Zbog protivnog vjetra. Bog je čovjeka stvorio radi mira“, rekao je biskup te da moramo osjećati strahopoštovanje prema Bogu, tj. bojati se da ga ne uvrijedimo, jer uvijek postoji sila koja nas vuče na grijeh. Također je istakao da će danas moliti da se „mi, naša draga Boka i zemlja Crna Gora okrenu Bogu“ te da se živi punim plućima Duha Božjega, a taj duh predstavlja mir, radost i ljubav.

Drugog kolovoza slavi se franjevačka svetkovina Gospa od Anđela, a toga dana, prema učenju Crkve, vjernici mogu dobiti potpuni oprost, ako se ispovjede, pričeste, izmole Oče naš i pomole se na nakanu Svetog Oca.

Crkva Gospe od Anđela u Verigama bila je značajno strateško mjesto u svojoj povijesti oko koje su Peraštani podigli utvrde s puškarnicama i branili svoj grad. S tog mjesta su se podizale i razvlačile Verige kojima se blokirao ulazak neprijateljskih brodova u zaljev i iz te uloge potječe i ime ovog tjesnaca.