Održana regata „Dan Tivta“

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 26. studenog 2018. - 10:39
Autor: 

Povodom oslobođenja grada Tivta, Jedriličarski klub Delfin je organizirao  tradicionalnu regatu „Dan Tivta“, koja se održala proteklog vikenda. Na regati su sudjelovali jedriličari iz Boke. Regata je  imala i međunarodni karakter,  jer su sudjelovanje  uzeli i reprezentativci Ukrajine,  koji se u Tivtu nalaze na pripremama. Planirano je bilo da se jedri četiri regate. U subotu su vremenske prilike bile naklonjene organizatorima i jedriličarima, pa se u svim klasama vodila velika borba po levantu jačine od šest od osam čvorova. U nedjelju, nije bilo vjetra, a obilna kiša je spriječila jedriličare da izađu na more, pa su ostvareni rezultati od prvog dana, subote, bili i službeni  rezultati.

U klasi Optimist, dominirali su jedriličari kluba Delfin. Prvo mjesto i zlatnu medalju je osvojio Pavle Musić, srebro je pripalo Viktoru Lesjaku, a bronca i treće mjesto Marku Ljubojeviću. Isti je poredak i kada je riječ o jedriličarima do 12 godina. Što se jedriličarki tiče, najbolja je bila Romina Racković iz Jedriličarskog kluba Lahor iz Kotora, drugo mjesto i srebrnu medalju je osvojila Sofija Gluhova iz kluba Delfin, a  brončana medalja je pripala Nini Strahinji iz kotorskog kluba Lahor.

U klasi Laser 4.7. prvo mjesto i zlatnu medalju osvojio je Nikola Golubović iz JK Delfin. Ostala odličja su pripala sjajnim Ukrajincima. Juri Gumenko je osvojio srebro, a Jrgna Nikonova brončanu medalju. U klasi Laser Radial slavio je Andri Kamenčuk iz Ukrajine, srebro je pripalo Madonič Oskaru također iz Ukrajine, a i brončana medalja je pripala Ukrajincima, zahvaljujući Anastasiji Demehenko. U jakoj konkurenciji, Irina Kusovac je zauzela peto mjesto, a bila je treća u konkurenciji jedriličarki.

U olimpijskoj klasi za jedriličare, klasi Laser Standard zlatnu medalju je osvojio aktualni šampion Crne Gore i član Jedriličarskog kluba Delfin Ilija Marković. Ilija je obje regate završio kao prvoplasirani. Srebro je pripalo Radivoju Popoviću iz kotorskog kluba Lahor, dok je treće mjesto i brončanu medalju osvojio Miloš Tripović iz JK Delfin.

Nagrade najboljim jedriličarima regate bit će uručene večeras, u ponedjeljak , 26. 11., u 19 sati,  u Muzeju pomorskog nasljeđa u Portu Montenegru kada će biti otvorena izložba „Navigare necesse est“,  koja je posvećena povijesti sportskog jedrenja u Tivtu, sa fokusom na JK Delfin, koja traje već 70 godina. Izložbu će otvoriti gospodin Siniša Kusovac, predsjednik Općine Tivat.