Održana audicija za manifestaciju „Crna Gora u ritmu Evrope“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 13. prosinca 2018. - 12:07
Autor: 

Za završnu manifestaciju „Crna Gora u ritmu Evrope“ plasiralo se šest djevojčica, i to pet kandidatkinja u plesu: Tijana Grbović, Denisa Srdanović, Mia Rosić, Anastasija Alić, i Milena Drašković, i Doris Deković u pjevanju, odluka je žirija nakon sinoćnje audicije za ovu manifestaciju koja je održana u prepunoj dvorani male scene JU Centar za kulturu / DTV Partizan.

„Audicija je još jednom pokazala da je Tivat grad koji ima talentovanu djecu. Umijeće u pjevanju i plesu pokazalo je oko 50 kandidata, učenika Osnovnih škola “Drago Milović”, “Branko Brinić“, i Muzičke škole iz  Tivta, kao i članovi Modno-plesnog kluba “Modest” i sportsko-plesnog studija “Diamond”, priopćila je sekretarka za kulturu i društvene djelatnosti Dubravka Nikčević.

Pored pobjednica audicije, a shodno odluci Igora Karadarevića, direktora televizijskog programa „Crna Gora u ritmu Evrope“, četiri djevojčice koje su predstavljale Tivat prošle sezone natjecanja, predstavljat će općinu Tivat i ove godine: Dora Štampić (pjevanje), Tara Petrović, Ana Marija Stipanić i Andijana Rašica (ples).

Desetočlanoj ekipi  narednih mjeseci bit će osigurana besplatna obuka za natjecanje svih crnogorskih gradova u finalnom nadmetanju, čije mjesto održavanja naredne godine je upravo Tivat.

Organizator audicije za sudjelovanje na manifestaciji “Crna Gora u ritmu Evrope” bio je European capital advisors management, dok su tehničku potporu pružili Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti i Centar za kulturu Tivat.

 

Foto: Općina Tivat