“Crna Gora u ritmu Evrope” – održana audicija u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 24. studenog 2016. - 9:12
Autor: 

Audicija kandidata za manifestaciju „Crna Gora u ritmu Evrope“ održana je 22. studenog (utorak) u dvorani Centra za kulturu. Za sudjelovanje na audiciji prijavilo se 70-ak kandidata iz Muzičke škole Tivat, OŠ “Drago Milovć“, OŠ „Branko Brinić“ i SMŠ „Mladost“ . Odabir kandidata izvršio je Igor Karadarević, izvršni direktor manifestacije i glavni i odgovorni urednik glazbenog programa.

Za završnu manifestaciju plasiralo se 11 natjecateljki (dvije kandidatkinje u pjevanju: jedna djevojčica iz Muzičke škole i jedna  iz JU OŠ “Drago Milović”; kao  i 9 njih u plesu - djevojčice iz JU OŠ “Drago Milović”, inače članice Plesne škole Bellissima. One će se pripremati tijekom narednih mjeseci i bit će im osigurana besplatna obuka za finalno natjecanje svih crnogorskih gradova u travnju naredne godine u Podgorici. Pripremat će ih tim iz emisije “Tvoje lice zvuči poznato”, uz direktan televizijski prijenos. Osim naše Općine, izabrane kandidatkinje predstavljat će i državu koja je Tivtu dodijeljena od strane organizatora, a to je Portugal.

„Crna Gora u ritmu Evrope“ je diplomatska dječja manifestacija u Crnoj Gori podržana od strane valeposlanika Europe i Europske Unije. Potporase ogleda u  njihovim posjetima gradovima i Općinama koje organiziraju manifestaciju . Iz tih posjeta trebalo bi da se ostvari bratimljenje i poslovne aktivnosti među gradovima i Općinama Crne Gore i Europe. U cilju uspješne realizacije veleposlanik Portugala će boraviti u službenom posjetu Tivtu, početkom naredne godine.

Manifestacija je osmišljena u skladu s Europskom poveljom o sudjelovanju mladih u životu  na općinskom i regionalnom nivou, Bijelom knjigom EU o mladima. Cilj manifestacije je poticanje, razvijanje, prepoznavanje i očuvanje mladih talenata u Crnoj Gori, promocija interkulturalnosti, tolerancije, ravnopravnosti polova, poštovanje ljudskih prava, različitosti, suradnje i doživotnog učenja - što je rado je podržala Općina Tivat  potpisivanjem ugovora u rujnu ove godine.

Bitno je napomenuti da se pobjednik na finalnom natjecanju odlučuje glasovima publike putem SMS glasanja i glasanjem žirija svih gradova  učesnika. Pobjednička ekipa kao nagradu će dobiti putovanje u zemlju koju je predstavljala; dok će 50 % od neto prikupljenih sredstava od svih SMS glasova biti upućeno budžetu Opšćine i taj novac će biti upotrijebljen za potrebe škola.