Obilježen Dan planeta Zemlje u Tivtu i Risnu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 23. travnja 2018. - 8:37
Autor: 

Proteklog vikenda NVO Naša akcija sa svojim partnerima organizirala  je akcije povodom Dana planeta Zemlje na nekoliko lokacija u Bokokotorskom zaljevu, gdje je sudjelovalo  preko 160 volontera iz 11 gradova Crne Gore.

U subotu 21.4.,  održana je akcija čišćenja Risanskog gradskog parka.  JU OŠ "Veljko Drobnjaković i NVO Naša akcija organizirali  su ovu aktivnost u  partnerstvu kroz projekt "Edukacijom i aktivizmom za ljepši grad i bolju budućnost",  koji realizira NVO Naša akcija pod pokroviteljstvom Općine Kotor. 

Istog dana, NVO Naša akcija u suradnji sa Sekreterijatom za Zaštitu životne sredine Tivat i pod pokroviteljstvom Porta  Montenegra organizirala akciju čišćenja obale Tivta.  Akciji su se pridružili OŠ "Drago Milović“  kao i članovi NVO Teserakt i Planinarskog kluba Vjeverica.

U nedjelju 22. 4.,  Dan za planet Zemlju održan je u Risanskom akvatoriju  akcijom čišćenja obale gdje se čistila kompletna obala u samom mjestu, a zatim i dio razuđene i krzovite obale od Risna do početka Perasta.  Ovu aktivnost je NVO Naša akcija organizirala  s  partnerima:  Planinarski klub Vjeverica, Triatlon klub Kotor, Kulturni centar "Nikola Đurković", JU OŠ "Veljko Drobnjaković , Fondacije Kotorskog festivala za djecu, TO Kotor i NVO Koltrina, a pod pokroviteljstvom JP Morsko dobro i uz potporu doo "Komunalno - Kotor".  Akciji su se pridružili i članovi kluba mladih Euromost iz Bijelog Polja, kao i omladina iz Tivta i kotorski ribari.