Natjecateljska predstava "Kuća" u utorak

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 26. kolovoza 2024. - 13:00
Autor: 

Kazališna predstava Kuća, deveta natjecateljska predstava u ovogodišnjoj selekciji, koju je po tekstu Nebojše Ilića režirao Vojislav Voja Brajović, bit će izvedena u Velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat u utorak, 27. 8., 21.00 h, u okviru Festivala mediteranskog teatra Purgatorije. Ova kazališna predstava rađena je u produkciji Zvezdara teatra iz Beograda.

“Gde nam je stvarno kuća? Tema „stranstvovanja“ me je uvek zanimala. Prijatelji koji su otišli iz Srbije zauvek će ostati stranci... mislim o tome dok se vrtim u gradu u kome sam rođen, i ne prepoznajem više neke ulice, a ni čitave krajeve svog grada, i hvatam se u osećanju da sam stranac, iako nisam nigde otišao. Osećanje „stranstvovanja“ me ne napušta ni kada sam sâm sa sobom. „Stranstvovanje“ ne mora da bude samo loš osećaj. To je i traganje, avantura, uzbuđenje”, riječi su tekstopisca Nebojše Ilića.

U predstavi igraju Branimir Brstina, Nebojša Ilić i Ivana Zečević.

Kupovina ulaznica moguća je na blagajni Centra za kulturu Tivat od 10:00 do 14:00 h i na blagajni Ljetne pozornice od 19.00 h do 22.00 h, dok će na dan predstave kupovina ulaznica biti u istim terminima na blagajni Centra za kulturu Tivat. Informacije na broj +382 69 342 799.