Kazališna predstava "Urnebesna tragedija" na Ljetnoj pozornici

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 09. srpnja 2024. - 11:09
Autor: 

Kazališna predstava "Urnebesna tragedija" , peta natjecateljska predstava u ovogodišnjoj selekciji, koju je po tekstu Dušana Kovačevića režirao Jagoš Marković, bit će izvedena na Ljetnoj pozornici u Tivtu, u srijedu, 10. 7., u 21.30 h, u okviru Festivala mediteranskog teatra Purgatorije. Ova kazališna predstava rađena je u produkciji Narodnog pozorišta iz Beograda i Narodnog pozorišta RS Banja Luka.

“U fokusu predstave je porodica. Jer, ona je svet u malom. I tu vam je i društvo i pojedinac i sve generacije i sva vremena. Kroz nju se sve prelama. Svako živi svoju stvarnost. Čak je svako i bira. To ne znači da istina nije samo jedna. A doživljaja – onoliko”, Jagoš Marković, redatelj.
Redatelj Marković potpisuje i izbor glazbe, dramaturg je Molina Udovički Fotez, vizualni identitet predstave kreirali su scenograf Matija Vučićević i kostimograf Bojana Nikitović, dok je Ljiljana Mrkić Popović oblikovala scenski govor.

"Živopisnu galeriju likova dočarat će Nikolina Friganović (Ruža), Željko Erkić (Milan), Petar Vasiljević (Neven), Nela Mihailović (Julka), Aleksandar Vučković (Кosta), Sandra Bugarski (Rajna), Branko Vidaković (Vasilije), Ljubiša Savanović (Doktor) i Marija Nedeljkov (Milicionerka)".
Kupovina ulaznica moguća je na blagajni Centra za kulturu Tivat od 10:00 do 14:00 h i na blagajni Ljetne pozornice od 19.00 h  do  22.00 h. Informacije na broj +382 69 342 799.