Mladi Hrvati Boke uživo u Rubikovoj kocki – Radio Maestral, Pula

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 11. veljače 2016. - 11:02
Autor: 

Anja Andrić i Pavo Vičević jučer su sa svojom nastavnicom hrvatskoga jezika i kulture Anom Šarčević gostovali u emisiji Radio Maestrala iz Pule „Rubikova kocka“. Riječ je o emisiji koja se bavi darovitim školarkama i školarcima te donosi priče o njihovu trudu, uspjesima, hobijima i navikama.

Iskusan i veseo urednik i voditelj Ivo Čipčić opušteno je vodio razgovor. Postavljao je pitanja o aktivnostima hrvatske nastave u Crnoj Gori, prije svega o emisiji „Mladi Hrvati Boke“, zatim o terenskim nastavama u Hrvatskoj, sudjelovanju u ilustriranju knjige „Mic po mic“, priredbama, natjecanjima...

Daroviti školarci jučerašnje „Rubikove kocke“ bili su iz dvaju gradova Boke kotorske gdje se odvija hrvatska nastava: gimnazijalka Anja Andrić iz Tivta, a Pavo Vičević, polaznik 4. razreda OŠ „Njegoš“, iz Kotora. Osim što su govorili o svojim aktivnostima u sklopu hrvatske nastave koju godinama redovito pohađaju, slušateljima iz Pule rekli su nešto i o drugim svojim afinitetima i hobijima. Tako je Pavo govorio o tome što mu znači biti izabran za Malog admirala Bokeljske mornarice, o višegodišnjem treniranju vaterpola i pohađanju glazbene škole, vjeronauka, pobjeđivanju na natjecanjima, i na kraju krajeva, o usklađivanju svih svojih obveza kako bi mu ostalo vremena za mediteranske gušte kao što je ribanje. Anja je govorila o dugogodišnjem plesanju folklora koje je počelo još u vrtićkoj dobi, o glazbenim poticajima za učenje engleskoga jezika, uređivanju školskoga lista „Koraci“, konkuriranju za đaka generacije, planovima za budućnost, ali i o ljepotama Vrmca gdje rado pješači te Šenoinoj „Branki“ kao primjeru knjige koja joj se posebno svidjela.

Voditelj „Rubikove kocke“ pokazao je iskreno oduševljenje gostima iz Boke. Iako je u više navrata posjetio Kotor i Crnu Goru, poželio je ponovo doći i upoznati učenike hrvatske nastave i družiti se s njima. Tko zna, možda ga ekipa „Mladi Hrvati Boke“ uskoro uključi u svoj program?

Audio: 
Rubikova kocka, 10. 2. 2016.