Mladi Hrvati Boke o svemu što vole mladi – glazbi, knjigama, modi, putovanjima

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 10. travnja 2016. - 11:01
Autor: 

U današnjoj emisiji „Mladi Hrvati Boke" možete poslušati pregršt zanimljivosti koje su pripremili učenici hrvatske nastave iz Tivta i Kotora. Nedavno je završilo treće tromjesečje pa za dobre rezultate slijedi i nagrada – odlazak na terensku nastavu u Hrvatsku gdje će posjetiti Zadar, Šibenik, Nin i NP Krka.
O obilježavanju Svjetskog dana književnosti za djecu, koji je 1. travnja organizirao Dječji savez Tivta u Galeriji Buća, izvijestila je voditeljica programa Rozalija Francesković. Priču o putovanju u Budimpeštu s KUD-om „Nikola Đurković" donosi Anja Andrić uz mali tečaj mađarskog. Élvezze!
Proljeće donosi vedrije boje pa tako o modi i aktualnim trendovima izvještavaju Kristina Božinović i Staša Samardžić. Potrudile su se izabrati i dobru knjigu koju predstavljaju i preporučuju slušateljima, posebno srednjoškolcima. Riječ je o knjizi „Sofijin svijet" autora Josteina Gaardera koja na pristupačan i lagan način predstavlja čitateljima razvoj filozofske misli od grčkih početaka sve do teorije o Big Bangu.
Glazba je birana s posebnom pažnjom, a u tome kao i u vođenju emisije sestričnama Stipanić pomogla je Anita Grgurević iz Kotora.
Audiozapis emisije:

Audio: 
Mladi Hrvati Boke 9.4.2016.