Ministrica rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević u radnom posjetu Kotoru

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 15. siječnja 2016. - 15:29
Autor: 

Ministrica rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević boravila je danas u radnom posjetu Kotoru gdje je razgovarala s predsjednikom općine Kotor dr Aleksandrom Stjepčevićem sa suradnicima. Sastanku je nazočio i direktor Fonda PIO Duško Perović.
Ključne teme radnog sastanka, na kome su sudjelovali direktor  Resursnog centra za sluh i govor u Kotoru Boro Kašćelan,  generalni direktor Direktorata za socijalnu i dječju zaštitu Goran Kuševija, predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja i Udruženja penzionera odnosile su se na izgradnju dnevnog centra za djecu s posebnim potrebama, kao i mogućnost iznalaženja lokacije za izgradnju zgrade za penzionere na teritorij općine Kotor.

Ministrica Zorica Kovačević je priopćila da je izuzetno zadovoljna objektom u okviru Resurnog centra, koji će biti rekonstruiran i adaptiran za potrebe otvaranja centra za boravak djece s posebnim potrebama. Projekt otvaranja ovako važne javne ustanove će se ubrzo realizirati zajedničkom suradnjom Ministarstva rada i socijalnog staranja i Općine Kotor.
Ministrica Kovačević je istakla da će ministarstvo  financirati boravak djece u ovoj ustanovi, koja će raditi u skladu sa suvremenim standardima u oblasti brige o djeci s posebnim potrebama.

Ministrica rada i socijalnog staranja i predsjednik općine Kotor dr. Aleksandar Stjepčević su postigli dogovor da se osigura lokacija za izgradnju zgrade sa stanovima za penzionere  koji nemaju riješeno stambeno pitanje.
Predsjednik dr. Stjepčević je istakao spremnost da u najskorije vrijeme iznađe potencijalnu lokaciju, napominjući da ovaj zadatak nije lak s obzirom da je Kotor turistički grad i grad pod zaštitom UNESCO-a, a shodno tome moraju se striktno poštivati svi standardi i planska dokumentacija.  Sugovornici su se usaglasili da će zajedničkim snagama raditi da se u skorijoj budućnosti steknu potrebni uvjeti za realizaciju projekta izgradnje stambenog objekta za najstarija lica, koji bi stekli pravo da pod povoljnim uslovima otkupe stanove.