Mali admiral Bokeljske mornarice Luka Kovačević na prijemu kod predsjednika Općine Herceg Novi

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 09. veljače 2018. - 9:01
Autor: 

Predsjednik Općine Herecg Novi Stevan Katić ugostio je jučer  Malog admirala Bokeljske mornarice Luku Kovačevića. Uz čestitku na izboru i prigodan dar predsjednik je izrazio zadovoljstvo što je upravo iz Herceg Novog ovogodišnji Mali admiral najstarijeg udruženja pomoraca, čija tradicija datira čak od IX. st.

Poželio mu je da tijekom jednogodišnjeg mandata dostojno predstavlja Herceg Novi i Bokeljsku mornaricu, ali i uživa u počasti koju je dobio.

Mali admiral je  zahvalio na prijemu i izrecitirao dio Loda – pohvala Svetom Tripunu koje je 27. 1. govorio s lođe kotorske katedrale posvećene ovom svecu, i to onaj dio koji šalje poruku sloge, sreće i ljubavi. Kako je rekao, sretan je zbog nove dužnosti, koju je rado i spremno prihvatio.

Predsjednik Podružnice Bokeljske mornarice Herceg Novi  Miro Marić objasnio je da je osmogodišnji Luka izabran za Malog admirala na sjednici Admiralata i Upravnog odbora Bokeljske mornarice. Istakao je da je Luku za izbor preporučio odličan uspjeh u školi, bavljenje sportom, kao i tradicija pomorstva u obitelji.

Dodavši da je Lukin predak bio sudionik  Pobune mornara u Boki kotorskoj  Marić jeizrazio zahvalnost lokalnoj upravi na sjajno organiziranom obilježavanju stogodišnjice od ovog događaja, kao i na potpori u radu hercegnovske Podružnice Bokeljske mornarice.