KotorArt u znaku Tanga

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 26. srpnja 2017. - 9:21
Autor: 

U okviru pratećih programa Međunarodnog festivala KotorArt i ideje oživljavanja kotorskih trgova i pjaca, u naredna dva dana Kotor će biti u znaku najpopularnijeg plesa na svijetu - tanga koji će ulice, trgove i gotovo svaki slobodni prostor pretvoriti u plesne podije.

„Više ansambala iz pratećih programa KotorArta, među kojima su i duvački i gudački ansambli, koji su angažovani kroz audiciju za basking umjetnike (busking), odnosno ulične performere, tokom popodneva u srijedu i četvrtak sviraće tango  i prirediti za posjetioce u Kotoru nezaboravnu priliku da uživaju u nesvakidašnjem plesnom performansu koji će na raznim lokacijama grada izvoditi članovi plesne škole „Buena Vista“ iz Podgorice, kojom rukovodi Ivan Jovanović“, najavila je Sara Lakičević, PR KotorArta.

Ova plesna revija bit će ujedno i zagrijavanje atmosfere pred koncert na Ljetnoj pozornici, u četvrtak 27.7., kada će tango glazbu izvoditi violinist Stefan Milenković i akordeonist Marko Hatlak, udruženi s pijanistom Markom Črnčecom i kontrabasistom Lukom Herman-Gajzerom u energičnom ansamblu Tango Compas. Kao gostujući vokal, nastupit će Ana Bezjak. „Buena Vista“ će biti plesni pratitelj  i ovog događaja.

„Buena Vista“ je osnovana 2008. godine i za vrlo kratko vrijeme je postala vodeća škola u Crnoj Gori kada je riječ o salsi, argentinskom tangu i afro-kubanskim plesovima.

StefanMilenković, svjetski priznati violinist i Marko Hatlak, svestrani slovenski koncertni harmonikaš, združili su snage u energičnom sastavu Stefan Milenkovich& Marko Hatlak Tango Compás. Ovaj projekt istražuje intenzivnu, mračnu ljepotu i strast tanga.

Glazbenici sastava dolaze iz različitih žanrova – od Milenkovićevog svijeta klasične dubine, Hatlakovoga isprepletanja klasike s tango i etno muzikom, do Herman Gaiserovog poigravanja sa džezom i Črnčecovih čudesnih improvizacija, tako da nastaje zanimljiva simbioza glazbe koja nudi oba vidika.