KotorArt talenti dobili još više prostora za predstavljanje

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 03. travnja 2019. - 8:45
Autor: 

KotorArt talenti na ovogodišnjem festivalu KotorArt Don Brankovi dani muzike imat će priliku da se predstave na četiri koncerta. U pitanju su koncerti planirani u crkvi Sv. Duha, Koncertnoj dvorani Muzičke škole “Vida Matjan”, s početkom u 21.30h.

„KotorArt od svog osnivanja podržava mlade i perspektivne domaće muzičare, stvara im prilike za usavršavanje i napredovanje, podržava u umjetničkom razvoju i iznad svega daje priliku da nastupaju rame uz rame sa nekim od vodećih muzičara svijeta koji nastupaju na našem festivalu, ali i da imaju nastupe širom Crne Gore i regiona. Pored četiri nastupa rezervisana za nove mlade talente, KotorArt pruža priliku i onima koji su već nastupali da sviraju u novim prostorima i u drugačijim sastavima“ – izjavili su iz PR službe Festivala.

Serijal koncerata posvećen mladima otvorit će najbolji učenici Muzičke škole “Vida Matjan”, zakazan za 15. 7.2019. Bit će to reprezentativan koncert nagrađivanih učenika na republičkim i međunarodnim natjecanjima. Mlada i uspješna violinistica Natasja Vojinović, koju je želja za usavršavanjem odvela u SAD, predstavit će se publici 19. 7.,  dok će trio, koji čine Luka Perazić (violina), Kosta Popović (violončelo) i Simo Šišević (klavir) nastupiti 23. 7. Svi ovi mladi , talentirani umjetnici su na školovanju u inozemstvu - Luka Perazić pohađa „Guildhall School for Music and Drama“ u Londonu, dok je njegov kolega i prijatelj Simo Šišević, nakon završene Srednje muzičke škole “Vasa Pavić” u Podgorici, upisao „Royal College of Music“, također u Londonu. Ponedjeljak, 22.7., rezerviran je za mladu i talentiranu Tamaru Rađenović (sopran).

„Velika je čast nastupiti na ovako prestižnom festivalu u svojoj zemlji i među svjetskim imenima. Čini mi ogromnu radost da pjevam pred našom publikom.  Ja sam inače  prije godinu dana imala solistički  koncert u Crkvi Svetog Duha  i zaista sam uživala u predivnoj akustici i dijeljenju emocija sa publikom. Za tu salu me vezuju prelijepe uspomene jer sam tu sa 15 godina osvojila zlatnu liru  na državnom takmičenju iz solo pjevanja. Sada ću nastupiti u pratnji renomiranog korepetitora Đorđa Nešića,  koji živi i radi u Njujorku već 35 godina.  Potrudićemo se da publici priredimo jedinstven doživljaj i daćemo sve od sebe da publika uživa. Hvala puno na pozivu i želim vam uspješnu organizaciju festivala!“  – izjavila je Tamara Rađenović,  umjetnica iz Podgorice, koja je prošle godine završila londonski „Royal College of Music“. Do sada je nastupala u 12 zemalja diljem svijeta, a pored nastupa u Carnegi Hollu imat će i nekoliko solističkih koncerata u Barceloni, Hong Kongu i Londonu.

 

Međunarodni Festival KotorArt se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva Kulture Crne Gore i Općine  Kotor, uz pomoć brojnih sponzora, poput Luštice Bay, Coca Cole i drugih.