Karneval u Budvi pod sloganom "Naoružaj se ljubavlju!"

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 29. travnja 2017. - 9:35
Autor: 

Jedan od najznačajnijih i najvećih događaja u organizaciji Turističke organizacije općine Budva, a u suradnji s Općinom Budva i NVO “Feštađuni” - Međunarodni turistički budvanski karneval, ove godine je počeo 28. travnja, a trajat će do 30. travnja.

Pod sloganom „Naoružaj se ljubavlju“, nakon uskrsnih, a neposredno prije prvosvibanjskih praznika, Budva će ugostiti brojne posetitelje iz zemalja okruženja, ali i Europe, koji će sasvim sigurno ponijeti u svoje domove lijepe dojmove, vesele i razdragane, poput samog događaja!


Maske iz svih krajeva svijeta dolaze u Budvu kako bi bile deo „Velike karnevalske povorkе“ koja se održava u subotu, 29. travnja i završava velikim vatrometom. Iste večeri, očekuju nas i koncerti na više bina unutar Starog grada, a nastupiće Rambo Amadeus, Dragoljub Đuričić i drugi.

Treći dan Karnevala je posvećen najmlađima, kada se održava „Mala karnevalska povorkа“ i niz edukativno-zabavnih igara i programa na bini. Pored bogatog kulturno-zabavnog programa, neizostavni dio Karnevala je „Slatki kutak“, gdje će se služiti tradicionalni slatkiši budvanskog kraja.

Tu nije kraj provodu: ove godine prvi put, u susret prvosvibanjskim praznicima, glazbeni program se nastavlja i u nedjelju, 30. travnja uveče, kada će biti organiziran koncert na trgu ispred Starog grada, a nastupit će budvanski bend “Mazzom u fugazzu” i zatim “Who See”.

Karneval u Budvi označava i nezvaničan početak ljetne turističke sezone, što mu daje posebnu draž i veselu atmosferu tijekom svih dana trajanja.

Prenosimo vam kompletan program budvanskog karnevala:

Subota, 29.4.:

- 20.00h -

Velika Karnevalska povorka,

predvođena

Kapom od Karnevala,

Gradskom muzikom Budve i mažoretkama,

od caffe-a „City“ do bine ispred

Starog grada;

*VATROMET*

-

Bina na Trgu palmi:

-

22.00h - glazbeno-plesni performans

Mantock Brazil Samba Show“, uz pratnju

bubnjara

Dragoljuba Đuričića;

- Bina ispred Citadele:

- 23.00h –

Rambo Amadeus.

Nedjelja, 30.4.:

- 12.00h -

„Slatki kutak“

– na Trgu pjesnika;

-

16.30h -

Mala karnevalska povorka - predvođena Kapom od Karnevala,

Gradskom muzikom Budve i mažoretkama,

od dječjeg vrtića do glavne bine;

- 18.00h – dječiji program na bini ispred Starog grada;

*U susret prvomajskim praznicima

- Bina ispred Starog grada:

- 21.00h – Mazzom u Fugazzu;

- 22.00h –

WHO SEE.