„Da nije ljubavi ne bi svijeta bilo“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 03. svibnja 2015. - 12:05
Autor: 

U organizaciji Općine Budva i Turističke organizacije općine Budva, jučer je održan XIII. Međunarodni budvanski turistički karneval pod nazivom „Da nije ljubavi ne bi svijeta bilo“, koji traje od 1. do 3. svibnja.

Manifestacija je okupila četrdesetak  maskiranih povorki iz različitih krajeva Crne Gore i inozemstva: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Italije, Slovenije, Makedonije, Turske i dr., a u povorkama je sudjelovalo nekoliko stotina ljudi.

Među veselim povorkama isticala se karnevalska grupa „Harlekin“ iz Donje Lastve,  koja je predstavila Boku kotorsku na najbolji način i u Budvu donijela svoj prepoznatljivi bokeški temperament i duh.  Njihovi „Bokeški đardini“  su, s prvosvibanjskim praznicima, naprosto „procvjetali“ i privlačili veliku pozornost ostalih.

Velika Karnevalska povorka, predvođena Kapom od Karnevala, Gradskom muzikom i mažoretkama, krenula je od caffe-a „Citty“ do glavne bine ispred Starog grada, gdje su maske izvodile plesne koreografije stavljajući tako pečat na svoje kreacije. Svaka maska bila je zanimljiva na svoj način, te su brojni posjetitelji, domaći i stranci, iskoristili priliku da svom fotoaparatu  dodaju sliku i s maskiranim feštađunima.

Zna se da dobre fešte nema bez dobre glazbe. Za to se pobrinula kotorska klapa „Who see“, koja je nastupila na bini ispred Starog grada, a večer je svojim nastupom uveličala i poznata hrvatska grupa „Colonia“, s uvijek dobro raspoloženom i energičnom Indirom, koja je i ovoga puta uspjela „zapaliti“ grad. Fešta se nastavila duboko u noć.