Društvo

Dan novinara Crne Gore

Za Dan novinara Crne Gore je uzet datum 23. siječnja 1871. godine, kad je na Cetinju tiskan prvi broj prvog crnogorskog lista "Crnogorac". Tjednik za politiku i književnost izlazio je na četiri strane.

Pročitajte više

Milica Kovačević – Veoma smo zadovoljni našim ukupnim djelovanjem

Na valovima Radija Dux danas je gostovala Milica Kovačević, PR menadžerica Crvenog krsta Crne Gore, koji je nedavno obilježio 145 godina postojanja i djelovanja.

Pročitajte više

Drugo izdanje knjige „Borba za vrijednost svoga „ja“ - pokus filozofije slavenskog individualizma“

„Borba za vrijednost svoga „ja“ - pokus filozofije slavenskog individualizma“ prikaz je drugog izdanja poznate knjige hrvatskoga pravnika, političara, ideologa i sociologa I. Pilara, čije je prvo izdanje izišlo u Zagrebu početkom 1922.

Pročitajte više

Preminula glumica Mira Furlan

Istaknuta kazališna i filmska glumica Mira Furlan umrla je u srijedu u 66. godini života, objavljen je na njezinom twitter profilu.  

Pročitajte više

Program proslave sv. Tripuna

Proslava nebeskog zaštitnika grada Kotora i Kotorske biskupije sv. Tripuna ove će se godine održati u skladu s važećim epidemiološkom mjerama, što znači da će izostati uobičajena Vanjska proslava na prvu nedjelju nakon 3. veljače, Kolo sv.

Pročitajte više

Veselko Grubišić neumorni diplomata svjetskog renomea

Nekada svojim rođenjem svako od nas čudesnim putevima sudbine u svom životu stigne do visokog društvenog, intelektualnog, i političkog establišmenta i na tom putu ispiše najljepšu stranicu svoje lične istorije ali i istorije svoje države i svog d

Pročitajte više

Josip Radić – kamene minijature, svjedoci vremena i vjere

Današnji gost Radija Dux  bio je Josip Radić, samouki umjetnik, koji stvara prava umjetnička djela s bračkim kamenom.

Pročitajte više

Poziv tivatskim poduzetnicima za certifikaciju i dobivanje ekološke oznake Good Travel Seal

„Svjedoci smo da je turizam jedan od prvih sektora duboko pogođen mjerama suzbijanja COVID-19 što je dovelo do nezapamćenog uticaja na radna mjesta i putovanja.

Pročitajte više

Kotorska biskupija - Izvještaj o prikupljenim sredstvima za stradale u potresu

U nedavnoj akciji prikupljanja pomoći za stradale u potresu na području Sisačko-Moslavačke županije Kotorska biskupija sakupila je iznos  od 17.930 €.

Pročitajte više

Crveni križ Crne Gore uputio pomoć za stanovnike Hrvatske pogođene potresom

Crveni križ Crne Gore je danas uputio pomoć za stanovnike Hrvatske pogođene nedavnim potresom.

Pročitajte više

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore šalje novčanu pomoć za stradale u potresu

Uz poruke potpore državnom vrhu i prikupljenu pomoć u hrani, odjeći i higijenskim potrepštinama, koji su poslani početkom siječnja 2021., Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore, danas šalje prvu novčanu donaciju stradalnicima u Petrinji i okolici.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Društvo