Dogovorene uzajamne posjete djece s Cetinja i Zagreba

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 29. veljače 2020. - 10:01
Autor: 

Unaprjeđenje suradnje i razmjena iskustava, a posebno stvaranje jednakih šansi i briga o djeci iz obitelji slabijeg imovnog stanja, bili su tema razgovora gradonačelnika Prijestolnice Cetinje Aleksandra Kašćelana s direktorom Gradskog društva Crvenog križa iz Zagreba Petrom Penavom.

Kašćelan i Penava razgovarali su u Zagrebu, a osim njih, sastanku su prisustvovali i voditeljica odjela za socijalno-humanitarnu djelatnost i razvoj volonterstva Gradskog društva Crvenog križa iz Zagreba Nina Tenjer, direktor Turističke organizacije Prijestolnice Cetinje Oskar Huter i predstavnica Veleposlanstva Crne Gore u Zagrebu Tonja Madunović.

Na sastanku je dogovoreno intenziviranje suradnje i razmjena iskustava u oblasti volonterizma kroz projekte prekogranične suradnje, te uzajamnih posjeta djece s Cetinja i iz Zagreba, koja bi tijekom ljeta boravila najmanje po sedam dana u oba grada.

Programom bi trebalo biti obuhvaćeno 20 djece i deset volontera.

Gradonačelnik Kašćelan kazao je da je susret s Penavom najava početka suradnje te da je dogovoren okvirni plan, koji će u narednom periodu biti preciziran.

“Namjera nam je da u program uključimo djecu koja su korisnici materijalnog obezbjedjenja porodice, kao i volontere koji bi im bili pratnja tokom boravka na Cetinju, odnosno u Zagrebu. Ideja je da djeca iz Zagreba borave na Cetinju u julu, a djeca sa Cetinja u avgustu u Zagrebu“, objasnio je Kašćelan.

Prema njegovim riječima, gradska uprava prepoznaje značaj volonterskih servisa i pozdravlja rad volonterskih udruženja na razini obrazovnih ustanova, u nevladinom sektoru, a posebno pri Crvenom krstu Prijestolnice Cetinje.

“Prepoznati smo kao empatična sredina u kojoj se vodi računa o bližnjem, bez obzira da li je u pitanju član porodice, komšija ili neko kome je potrebna pomoć. I ovaj put u fokusu su nam djeca, jer čvrsto vjerujemo da im trebamo pružiti jednake šanse za razvoj i napredovanje. Siguran sam da će djeca koja budu uključena u program imati koristi od njega kroz sticanje novih iskustava, druženje i razonodu“, rekao je Kašćelan.