CDM

Srijeda, 14. travnja 2021.

Dosadašnji period rada Vlade tj. nove parlamentarne većine primjeren je period za analizu odnosa vlasti prema vrijednostima građanskog društva. Osnovno polazište kritičkog diskursa generišemo pitanjem-sumnjom, može li vertikala političke većine klerikalno-svetosavske ideologeme, biti osnov prakticiranja politike vrijednosti, duha, principa i misije građanskog društva?

Foto: Pobjeda

Prijetnje na nacionalnoj osnovi upućene putem komentara na portalu In4S Adrijanu Vuksanoviću, bivšem poslaniku Skupštine Crne Gore i čelniku Hrvatske građanske inicijative, zabrinjavajuća su potvrda da su u proteklih nekoliko mjeseci napadi na pripadne manjinskih naroda postale ne sramni incidenti, već pravilo, saopštio je Crnogorski PEN centar.

Ministarstvo zdravlja predložilo je Skupštini izmjene Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti kojima se uvodi pečatiranje i zatvaranje privrednih objekata od tri do 30 dana, povećanje kazni i do četiri puta i uključivanje komunalnih inspektora u kontrolu provođenja mjera za suzbijanje epidemije virusa korona.

Srijeda, 25. ožujka 2020.

Trgovine i apoteke će od četvrtka raditi od osam do 18 časova-jedna je od mjera koju je zbog sprječavanja širenja koronavirusa i zaštite života i zdravlja građana, donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo.

Unaprjeđenje suradnje i razmjena iskustava, a posebno stvaranje jednakih šansi i briga o djeci iz obitelji slabijeg imovnog stanja, bili su tema razgovora gradonačelnika Prijestolnice Cetinje Aleksandra Kašćelana s direktorom Gradskog društva Crvenog križa iz Zagreba Petrom Penavom.

Srijeda, 12. veljače 2020.

Croatia Airlines liniju od Zagreba do Podgoprice otvara 3.5. Letovi će biti utorkom, četvrtkom i nedjeljom. Cijena karte još nije poznata.

Osim direktne avio linije s Podgoricom,Croatia Airlines otvara liniju i s glavnim gradom Bugarske.

Kako piše portal Ex Yu Aviation, letovi iz Zagreba u Sofiju planirani su od 1. 5.,  i to ponedjeljkom, srijedom i petkom, a obavljat će se, baš kao i za Podgoricu, avionima Dash 8-Q400 sa 76 sjedišta.

Linije će funkcionirati do kraja listopada.

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je jutros u 3.54 sata registrirao snažan potres sa epicentrom na osam kilometara sjeverno od albanskog grada Drača potres u Albaniji.  Potres se osjetio u svim državama regije.  U 7.10 sati Albaniju je pogodio još jedan jači potres, koji se također osjetio u Crnoj Gori i njegova jačina je, prema preliminarnim podacima, iznosila 6,5 stepeni Rihterove skale.

Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“ će u četvrtak, 25. travnja, obilježiti 85 godina od rođenja i 25 od smrti, poznatog crnogorskog pjesnika, novinara i putopisca, Vitomira Vita Nikolića.

O njegovom životu i stvaralaštvu će govoriti: Maksim Vujačić, publicist i Bogić Rakočević, pisac i televizijski autor. Nakon besjede bit će prikazan dokumentarni film o Nikoliću iz serijala „Poetika Montenegrina“.

Program počinje u 19 sati u Svečanoj dvorani Biblioteke na Cetinju.

Petak, 22. ožujka 2019.

Savjet mladih DPS Berane organizirao je jučer u mjestu Dolac u Beranama skup potpore sugrađaninu Igoru Tomkiću, koji je nedavno brutalno pretučen u svojoj radnji. Na skupu se okupio veliki broj građana i mladih, koji su time dali jasnu poruku da je nasilje neprihvatljivo i da sugrađanin i komšija, kao i njegova obitelj, nisu sami.

Petak, 31. kolovoza 2018.

Četvrti Festival klapske pjesme Crne Gore se nastavlja koncertom u Baru na platou pored bazena Hotela „Princess“ u petak, 7. 9., s početkom u 20 sati koncertom „Klape Crne Gore, bogatstvo nacionalne muzičke kulture Crne Gore” – Bar, 2018.

Najbolje klape Crne Gore koje su aktivne i organizirane u kontinuitetu u tijeku 2018. godine, koje predstavljaju bogatstvo nacionalne glazbene kulture Crne Gore.

1. Ženska klapa “Bisernice Boke” – Kotor;

2. Ženska klapa “Maris” – Kotor;

3. Ženska klapa „Harmonija” – Budva;

Stranice

Subscribe to RSS - CDM