„Dan borbe protiv duvanskog dima - Zaveslaj punim plućima“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 06. lipnja 2024. - 8:49
Autor: 

Sekretarijat za društvene djelatnosti u suradnji s Kajak klubom Tivat u subotu,  8. 6., obilježava Međunarodni dan borbe protiv duhanskog dima. Aktivnost pod sloganom "Zaveslajmo punim plućima" održat će se na doku kod Ponte Seljanovo  odakle će djeca, mladi i svi zainteresirani,  u periodu od 9 h  do 13 h imati osiguranu vožnju kajakom, uz asistenciju instruktora.

„Međunarodni dan borbe protiv duvanskog dima obiježava se svake godine, posljednjeg dana maja, kako bi se uticalo na jačanje svijesti ljudi o štetnosti pušenja i svim opasnostima upotrebe duvana.  Datum je uspostavila Svjetska zdravstvena organizacija 1987. godine. Zbog loših vremenskih prilika, događaj u Tivtu, prvobitno planiran za 1. jun, odložen je za sedam dana kasnije“.

“Prevencija pušenja je od vitalnog značaja za stvaranje generacija koje su svjesne štetnosti duvana i koje se opredjeljuju za zdrav životni stil. Edukacije o štetnim efektima duvanskog dima, kampanje s ciljem ohrabrivanja mladih da ostanu nepušači, mogu pružiti snažnu podršku ovom cilju” – poručuju iz Sekretarijata za društvene djelatnosti i pozivaju građane da se pridruže akciji.