Porto Montenegro u akciji "Zajedno protiv droge"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 30. lipnja 2015. - 15:13
Autor: 

Povodom  obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv droge, kompanija Adriatic Marinas je podržala akciju tivatske općinske Kancelarije  za prevenciju bolesti zavisnosti, u suradnji s International Police Asssociattion (IPA) Sekcijom Crne Gore - regija jug, Dječijim savezom i Omladinskim klubom.

Na cjelodnevnom kreativno-edukativnom programu sudjelovalo je preko osamdeset mališana, predškolskih grupa iz JPU Bambi, djeca iz predškolske grupe Roma i Egipćana koji pohađaju predškolicu u OŠ Drago Milović, a priključila su se i djeca iz kulturno-edukativnog centra Ad Rem, kao i veliki broj turista.

Najkreativniji papirni brod sa sociloškom porukom o štetnosti droge kreirala je sedmogodišnja Tea Čelanović, drugu nagradu osvojio je devetogodišnji Mario Bakalbašić, a treće mjesto osvojila je Hana Lakičević.  Na istu zadatu temu, u popodnevnim satima stvarali su na slikarskim platnima, sudionici stariji od 15 godina. Za najkreativniji rad proglašen je rad Domenike Krasan iz Tivta, drugu nagradu osvojila je Ema Kaličanac, i treću najmladja sudionica koja se pridružila starijim drugarima, Katarina Vlahović.

Nagradni fond u iznosu od 200 eura osigurao je Porto Montenegro, a sva djela mladih kreativaca bit će poklonjena Centru za rehabilitaciju žena ovisnica u Podgorici, nakon otvaranja ovog Centra.